Kasukabe Mingei-kan (日下部民藝館)

Takayama es una petita ciutat situada al cor dels anomenats Alps Japonesos amb un gran atractiu en forma de festival de tardor o primavera. I si això no es prou motiu per visitar la ciutat, pels voltants es poden trobar petites joies que, que si be individualment poden no semblar massa destacables, la veritat es que formen un conjunt prou interessant. Sobre alguns d’aquests llocs com el poble Hida o Takayama Jinya ja em parlat anteriorment en aquest bloc.

Un altre petita joia es la casa de la família Kusakabe. Aquesta construcció, característica de la zona antiga de la població, es una de les dues en que es poden visitar l’interior. La família Kasukabe eren mercaders que van prosperar durant la era Tokugawa, una època en que la ciutat no va tindre una destacable presencia samurai, per la qual cosa podríem dir que es un exemple de com eren les cases dels poderosos de la ciutat (com a moltes altres llocs es poden trobar cases de samurais).

Els Kusakabe eren bàsicament prestamistes, i durant el cinquè any de la era Kaei (1852) van transformar-ho en casa de canvi.

L’edifici actual es una reconstrucció de l’any 1879, quatre anys desprès que es cremés l’edifici original. La reconstrucció va ser portada a terme per un expert fuster anomenat Jisuke Kawashiri, que va donar el millor de si mateix per construir la casa seguint l’estil característic de la era Edo. La casa conté molts dels elements arquitectònics característics d’aquesta era: un edifici principal de dues plantes construïdes amb cedre japonès (Hinoki) formant una sòlida construcció gracies a la estructura de bigues i pilars. L’edifici es completa amb dos magatzems construïts amb fang i adob.

El quart any de la era Showa (1966) la casa Kusakabe va se classificada com important be cultural per tractar-se d’un gran exemple d’arquitectura de l’arquitectura de l’era Meiji, i des de llavors ha estat oberta al públic com a museu d’art popular. Durant la visita pots veure com era la distribució, alguns elements de la decoració i nombroses mostres d’objectes i eines del període.

Informació important:

No comments yet

Deixa un comentari