El Poble Hida (飛騨の里)

Al Japó es poden trobar nombrosos “parcs” o “pobles” amb una temàtica específica, i no només com a llocs recreatius (o parcs temàtics, que també n’hi ha molts), si no més aviat com a llocs on reunir part de la seva herència cultural i patrimoni, i així preservar-la de la voraç modernitat.

Un d’aquests “pobles” es el Poble Hida (hida no sato), a on s’han traslladat cases tradicionals de diversos racons de la província de Hida, o s’han reconstruït edificis singulars. Així, com podria ser d’esperar, s’hi poden trobar importants Bens Culturals (com la Casa dels Wakayama construïda al poble Shokawa el 1751 o la Casa Taguchis, que va ser la del cap de la vil·la on es trobava durant varies generacions). De fet, es podria considerar como una reserva on encara es possible estudiar l’arquitectura que s’emprava en temps menys moderns (molt especialment les característiques taulades de palla), i alguns costums ja gairebé oblidats.

Scan follet informatiu

A simple vista varies de les cases no sembla que tinguin cap fet que les diferencií de les demés (segurament caldrà un arquitecte o algú amb coneixements per distingir els trets més característics), però la possibilitat de veure els interiors de moltes d’elles, així com detalls i maquetes explicatives en alguns casos fa que sigui interessant de visitar (es possible fer-ho en mig dia) a més de poder veure també com treballen alguns artesans tradicionals (i potser arruïnar-te si ets aficionat a aquestes coses).

Per arribar-hi, tot i que es pot anar i tornar a peu des de Takayama, el fet de tindre que recórrer un tros de carretera molt concorreguda fa que no compensi el paisatge final. Es per això que us recomano agafar l’autobús que surt de davant l’estació de JR.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: