Rinnōji (輪王寺)

Els temples de Nikkō van ser fundats l’any 766, durant el període Nara, pel sacerdot budista Shodo-shonin, que va creuar el riu Daiya, com ja vaig explicar al parlar del pont Shinkyō. El primer temple en ser fundat va ser Shihon-ryuji, però en èpoques posteriors es van fundar altres temples sota el patronatge de diversos sacerdots budistes, clans de samurais, i fins i tot la Casa Imperial, arribant al seu punt culminant amb la construcció del mausoleu durant el període Tokugawa.

rinnoji02

El 53e abat, Jigen Daishi, tenia tota la confiança del shogun Iyeyasu, de forma que després de la seva mort, i seguint les seves indicacions, va recollir les seves cendres del temple Kunosan i seguint la doctrina esotèrica del sintoisme Sannō-Ichijitsu, es va fundar el mausoleu de Toshogū. Posteriorment es va construir un altre, Taiyuin, per al tercer shogun, Iyemitsu. L’ex-Emperador Gomizuno va concedir el títol de Rinnōji al mausoleu. A partir de llavors succesives generacions de la Família Imperial han ocupat la posició d’abat d’aquests temples, a la vegada que supervisaven el temple Kaneiji, a Ueno (Tōkyō). Rinnōji va ser abolit quan el Príncep Kogen va renunciar a la posició d’abat al final del període feudal (1869), però poc després (1883) es va reorganitzar i se li va concedir novament el títol a les ordres sagrades.

Tot i que el temple ha sofert fortes variacions en el seu prestigi amb el pas del temps, les regles i rituals s’han mantingut inalterables des de la seva fundació. Com a centre religiós de la secta Tendai, el temple Rinnōji actualment està dedicat a l’establiment dels principis religiosos eterns del regne de Buda a través dels seus serveis religiosos i socials.

rinnoji01

El conjunt de temples que s’engloben dins Rinnōji son molt nombrosos (quinze temples) i ocupen una gran superfície a la muntanya, cosa que fa gairebé impossible visitar-los tots, i de fet molta gent es conforma en visitar el principal temple, Toshogū, i com a molt Sanbutsudō. En propers articles aniré desgranant les particularitats d’alguns dels temples que en formen part: Toshogū, Sanbutsudō, Taiyuin, Jyogyo-dō, la pagoda de cinc pisos, etc; així com altres elements visitables com Shōyoen, la casa del tresor de Sanbutsudō, etc.

Informació important:

  • Lloc: Rinnōji (Nikkō – Pref.Toshigi)
  • Com arribar-hi: hi ha un autobús que comunica les dues estacions de tren de Nikkō amb els temples de Rinnōji en uns 15’. Podem baixar-nos a les parades de Shinkyo, o de Sogokaikanmae.

No comments yet

Deixa un comentari