Rentat de cara al Daibutsu de Nara

Jo soc una persona força planificadora, i suposo que com a conseqüència d’això, abans de visitar un lloc tracto d’informar-me tot el que puc. Es per això que abans del meu primer viatge a Japó vaig llegir diverses guies per escollir els llocs a visitar, i altres curiositats. En una d’aquestes guies es mencionava que de vegades era possible veure a algun monjo escombrant la ma del Gran Buda de Nara, a Tōdaiji (東大寺). La veritat es que era una curiositat que segurament mai aconseguiria veure en viu, però realment em va cridar l’atenció, i potser per això em va cridar encara més aquesta noticia. Es clar que el comentari de la guia no parlava de que tingués un dia en concret…

En mig de la sufocant calor, els monjos budistes realitzen el Ominugui, el ritual anual de netejar la gegantina estàtua de bronzo representant a buda del temple Tōdaiji, a l’antiga capital del país.

El ritual de neteja te lloc cada any el 7 d’Agost, en aquest monument considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, abans del festival del O-bon, quan els esperits dels avantpassats es considera que tornen a casa seva (potser per que quan tornin puguin dir que els que queden aquí segueixen cuidant-se dels llocs sagrats).

A les 07:00 del matí, Kansho Tsutsui, sacerdot principal del temple, va entonar el sutra per retirar temporalment l’esperit de la estàtua. A continuació uns 160 monjos i fidels que prèviament s’havien purificat al bany del temple, i que portaven kimonos blancs, es van enfilar al cap i a les espatlles de la estàtua de 15 metres d’alçada, fent servir cordes.

Per netejar la estàtua fan servir pinzells i altres estris per retirar la pols que s’ha acumulat durant l’any, i també refreguen y netegen els rinxols del seu cabell.

Amb aquesta operació el terra de la sala on es troba el buda estava plena de pols blanca, però els turistes seguien mirant impertèrrits la operació mentre es tapaven la boca i el nas amb un mocador”.

budaNara

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: