80 arbres posen en perill els tresors de Nikkō

Com ja vaig comentar recentment, a més de parlar de coses que he experimentat personalment, de vegades us parlaré de noticies relacionades amb els llocs on he estat i que no em puc estar de compartir amb tots vosaltres. Com en aquest cas, on segons un estudi recent, hi ha gairebé una vuitantena d’arbres amb els troncs podrits o altres problemes similars, que presenten un elevat risc de caure sobre algun dels temples i santuaris que formen part del complex cultural designat com Patrimoni Mundial per la UNESCO, probablement causant-los greus desperfectes.

Aquest estudi, realitzat per la Associació per a la Preservació del Temples i Santuaris del Patrimoni Mundial de Nikkō, ha determinat que aquests arbres hauran de ser talats i retirats, però el procés es força complicat ja que estan envoltats per bens culturals considerats una part important de l’herència japonesa. L’associació està estudiant ara com es pot dur a terme aquesta tala.

Dins de l’àrea amenaçada per la caiguda dels arbres es troben dos santuaris, inclos Nikkō Toshogu, i un temple que han estat registrats com Patrimoni Mundial. A més a més, també es poden veure afectats uns altres nou edificis considerats Tresors Nacionals i 94 estructures designades com Bens Culturals Importants.

arbresNikko01

Aquestes estructures estan envoltades per cedres i xiprers gegantins, la majoria centenaris. Molts d’ells presenten signes de putrefacció, com escorces pelades o erosions, cosa que va impel·lir a la Associació a examinar la tardor passada un total de 2.000 arbres situats a 30 metres o menys dels edificis, així com en els camins d’accés a ells.

Es van detectar un total de 40 arbres que estaven podrits i podien caure en qualsevol instant. A més a més, es van localitzar nombrosos arbres amb cavitats internes detectades colpejant els troncs amb petits martells, dels quals 36 es calcula que tenen més de la meitat del tronc buit. Dos dels arbres tenien uns troncs tan buits que tan sols en quedava l’escorça, i ja han estat retirats, però encara queden 74 arbres que cal talar en un futur proper.

Malgrat aquesta necessitat, la seva tala pot posar en perill els edificis protegits, ja que els temples i santuaris afectats estan situats a la vessant de la muntanya on s’aixequen aquests arbres, en la direcció en que de forma natural caurien si son talats sense prendre mesures excepcionals. Per altre banda no es pot fer servir maquinaria pesant, com vehicles amb grua, ja que aquesta no pot passar pels estrets camins d’accés. L’Associació està discutint les diverses possibilitats amb els guardes forestals.

El passar hivern ja van caure més de 100 arbres a causa de les abunants nevades i forts vents del Febrer.

“Volem solucionar el problema el més ràpidament possible, doncs els arbres poden causar destroces en qualsevol moment,” – ha afirmat el membre de la Associació i capatàs del equip de tala Masahiko Harada- “però volem fer-ho amb seguretat tant pels edificis com per les persones”.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: