Seishun 18 Kippu

Quan parlem d’abonaments per aconseguir que els viatges en tren pel Japó siguin més econòmics, tothom pensa ràpidament en el JR Pass, doncs a més de ser el més conegut, pels turistes estrangers es un dels més econòmics i pràctics. Però la veritat es que hi ha infinitat d’altres possibilitats que, segons les nostres circumstancies particulars, o la forma en que efectuem el viatge, ens poden arribar a convenir més. Avui us parlaré d’un d’aquests abonaments, també emès per les companyies de JR: el Seishun18.

Seishun18Kippu01

El Tiquet Seishun 18 (Seishun Juuhachi Kippu – 青春18切符) te un nom enganyós, doncs el seu nom significa Tiquet de Tren per a Joves, on el 18 podria pensar-se que es refereix a que es limita a un abonament per a gent jove, cosa totalment falsa, ja que tothom el pot fer servir.

La principal particularitat d’aquest tiquet es que només es pot adquirir (costa 11.850 Iens) en determinats períodes de temps, i es vàlid per moments específics de l’any. Concretament es pot fer servir tres cops l’any (les dates poden variar lleugerament d’un any a un altre segons la distribució el calendari):

  • Primavera: es pot adquirir del 20 de febrer al 31 de març, i fer-lo servir del 1 de març al 10 d’abril.
  • Estiu: es pot adquirir del 1 de juliol al 31 d’agost, i fer-lo servir del 20 de juliol al 10 de setembre
  • Hivern: es pot adquirir del 1 al 31 de desembre, i fer-lo servir del 10 de desembre al 10 de gener

Les condicions en que es pot fer servir aquest abonament també son força diferents de les del JR Pass, i potser aquestes siguin les que determinin quin tipus d’abonament ens convé més.

El Seishun18 ens permet efectuar un nombre il·limitat de viatges per les línies JR des de Hokkaidō fins a Kyūshū, i al igual que el JR Pass també ens permet agafar el transbordador d’aquesta companyia a Miyajima i algunes línies d’autobús, però a diferència del JR Pass, no permet viatjar en el “Shinkansen” o els trens “Limited Express”, “Express” o trens-llit. Tampoc es pot fer servir per reservar seients.

Aquests viatges es poden efectuar al llarg de 5 dies, que no cal que siguin consecutius (al contrari del que succeeix amb el JR Pass), i de fet no cal ni tan sols que els efectuí la mateixa persona (no es un abonament nominal). També es possible que el faci servir més d’una persona a la vegada, gastant un dels dies possibles per cada persona. O sigui, que si volem, un grup de fins a cinc persones pot viatjar a la vegada amb un sol abonament Seishun18 (tot i que en el cas de cinc persones, en un sol dia esgotaríem els cincs dies de validesa, a raó d’un dia per persona que hi viatja). Cadascun d’aquests dies es considera des de les 00:00 fins a les 23:59 del dia en que el personal de l’estació hagi estampat el segell per “gastar” el dia. En cas que un viatge iniciat acabi més tard de les 23:59, la validesa s’estendrà fins el moment d’arribar al seu destí el tren en que es viatgés al arribar la mitjanit.

Al igual que el JR Pass, no es pot fer servir a través de les màquines automàtiques, si no que cal ensenyar-ho al personal de l’estació (o del tren si l’estació no te personal).

Al contrari que el JR Pass, que cal comprar-lo abans d’entrar al país (està pensat exclusivament per turistes), per adquirir aquest abonament cal anar a les Oficines de JR (Midori-no-madoguchi), o als Centres de Serveis Turístics que hi ha a moltes de les estacions de JR.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: