Nagasaki promociona les seves famoses pendents amb noies moe

NagasakiMoe01A la ciutat de Nagasaki cada cop es més habitual veure a la gent jove mostrant xapes de metall amb imatges de guapes noies amb ulls grans i colors de cabell molt acolorits (el que allà s’anomena “moe”) que representen les 21 pendents més famoses de la antiga zona residencial europea a la ciutat.

Anomenades “Sakamichi Musume” (noies de els pendents), aquestes antropomorfizacions “moe” dels carrers han estat realitzades per un grup anomenat Modal per ajudar a familiaritzar al jovent amb el famós Orandazaka (Pendent dels Holandesos) i altres pendents històrics de la zona.

Modal va començar a vendre aquestes xapes el passat mes de maig amb una il·lustració de Sakamichi Musume, a més de crear una web per presentar diverses histories i detalls de la totalitat dels 21 pendents. Actualment hi ha molts més models de xapes, cadascun amb un fons que representa el pendent i un personatge moe que el personalitza. Cadascuna val 380 Iens, i es poden trobar a la majoria de botigues de souvenirs de la ciutat.

NagasakiMoe02

La idea va sorgir quan el seu impulsor, el president de la associació, Hideaki Hayashida, de 52 anys, va entrar en una botiga de souvenirs i va veure com un grup d’estudiants que estaven realitzant un viatge escolar, s’arremolinaven al voltant d’un expositor amb objectes de Kumamon, la mascota de la prefectura de Kumamoto. A partir d’allà va començar a pensar en quelcom que fos del gust de la joventut i fos característic de la ciutat.

Els pendents per alguns son una molèstia, però per un nascut a la ciutat com Hayashida, formen una part indivisible de la rica història de la seva ciutat. Tant es així que cadascun te la seva pròpia història, i una que val la pena de conèixer. Com recentment la antropomorfizació de naus de guerra (KanColle) i espases històriques (Token Ranbu) s’ha fet tan popular entre el jovent, va pensar que podia fer-se el mateix amb els pendents.

Els personatges han estat dissenyats pel grup de  mangakas originari de Nagasaki, Departure. Els 19 membres d’aquest grup van dissenyar les noies representant les característiques pròpies de cada pendent.

NagasakiMoe03

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: