Un tramvia per recordar l’horror de la bomba atòmica

Per commemorar els 70 anys de la primera bomba atómica, un tramvia que va resultar molt danyat durant el bombardeig atòmic de Hiroshima el 1945, tornarà a recórrer la ciutat, totalment restaurat i amb els seus colors originals com a missatge recordatori de l’horror de les armes nuclears.

Aquest tramvia, operat per Hiroshima Electric Railway Co. (Hiroden), va ser presentat el passat 7 de Juny, i estarà en funcionament tots els dissabtes i diumenges entre el 13 de Juny i el 30 d’Agost (excepte el 25 de Juliol). El seu recorregut s’iniciarà a l’estació de Hiroshima, amb dues sortides (10:30 i 14:00 hores), seguint la ruta que passa al costat de la Cúpula de la Bomba, abans de tornar a l’estació d’origen. Per poder pujar a aquest tramvia caldrà reservar lloc amb antelació (en dies laborables).

El tramvia està pintat de gris a la part superior i blau fosc a la inferior, i es el número 653, un dels tres tramvies que encara es conserven dels 108 (d’un total de 123) que van resultar danyats en el bombardeig. Els altres dos encara segueixen donant servei, però aquest, el 653, restaurat a finals de 1945, va ser retirat temporalment del servei habitual per a realitzar aquest servei especial. A l’interior hi haurà una sèrie de monitors en que es podran veure testimonis de víctimes explicant les seves experiències amb la bomba i la reconstrucció de la ciutat.

TramviaHiroshima

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: