Kasuga Taisha obre al públic un santuari secret

Al santuari Kasuga Taisha de Nara s’obrirà temporalment al públic un santuari que fins ara ha estat sempre tancat als visitants, abans que tingui lloc un cerimonial de renovació que s’ha mantingut durant segles. Aquest santuari alberga diversos objectes d’adoració, que seran traslladats a una instal·lació temporal el 27 de març, quedant el temple obert al públic del 1 d’abril al 31 de maig, cosa que permetrà veure per primer cop la pedra sagrada que hi ha al seu interior.

Aquest santuari, Patrimoni de la Humanitat, cada 20 anys es sotmet a un ritual pel que es renoven les estructures més envellides i es canvien els interiors. A finals d’any tindrà lloc el 60e Shikinen Zotai, i serà el primer cop que el públic en general pugui penetrar en un recinte del temple al que generalment tan sols hi poden accedir els sacerdots sintoistes i els membres de la família Imperial. Dins aquesta zona hi ha quatre edificis reconeguts com Tresors Nacionals, situats en fila i als que es veneren deïtats com Takemikazuchi no Mikoto. Aquest deu, originalment situat al santuari Kashima Jingu a la Prefectura de Ibaraki, es diu que va marxar fins a Kasuga Taisha sobre un cérvol blanc.

KasugaTaisha

També es considera que un altre deïtat viu al interior d’una pedra Iwakura de 50cm d’alçada, situada en un templet de 80×100 cm. Aquesta pedra es mostrarà al públic per primer cop a la història durant el període en que la zona estigui oberta. De fet, el sacerdot en cap de Kasuga Taisha creu que el santuari es va construir precisament allà per que era on es va trobar la pedra.

La porta que condueix al Ushirodono, a la zona Nord del santuari, i que va ser tancada a l’era Meiji, s’obrirà per primer cop en 140 anys, i serà per on entrarà el públic per visitar els deus que protegeixen contra el mal. També es podrà visitar el jardí que hi ha darrera els edificis.

Del 29 de març al 5 d’abril el santuari mostrarà el Kashima Dachi Shinei Zu (les deïtats de Kasuga marxant del santuari Kashima), una pintura del període de les Corts del Nord i el Sud (1336-1392) en que es veu a Takemikazuchi no Mikoto i a Kashima Dachi no Hoko (l’alabarda marcant la marxa de les deïtats de Kasuga), i que es creu que va ser portat fins aquí per un seguidor d’aquestes dues deïtats.

Per accedir-hi caldrà adquirir un tiquet de 1.000 円, que inclourà un souvenir especial.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: