Yoshinoya augmenta els preus del Gyudon

En diverses ocasions anteriors ja us havia parlat de la companyia de menjar ràpid japonesa Yoshinoya, especialment per recomanar-la com a una molt bona opció per menjar barat i be. De fet, pots trobar un Yoshinoya amb certa facilitat, i molts d’ells estan oberts les 24h del dia, motiu pel que es un dels llocs escollits per la majoria de “salaryman” per menjar (a l’hora punta poden arribar a estar a rebentar). I suposo que per aquest mateix motiu no us estranyareu si us dic que el que li passi a aquesta cadena es pot considerar com una bona mesura del pols del país. I tant es així que gairebé tots els mitjans informatius nipons han destacat la noticia de la que avui us vull parlar: “La companyia Yoshinoya ha augmentat els preus del Gyudon”.

menjar14

En qualsevol altre país sens dubte la pujada hauria passat totalment inadvertida, però en aquest cas concret s’ha remarcat tant per que aquest augment es el primer que fa la companyia en 24 anys!!! (si no comptem l’augment corresponent a la pujada dels impostos del passat mes d’Abril). I ho han fet ni mes ni menys que amb el Gyudon, el seu plat estrella. El gyudon consisteix bàsicament en un bol d’arròs cobert amb tires de vedella saltejada amb ceba.

L’augment serà de 300 a 380 iens en el cas del bol normal, de 460 a 550 en el cas del bol gran, i de 560 a 680 iens en el caso del bol extra gran. Així dit, pot semblar que no es molt, però representa un augment del 27%. Les causes adduïdes son la constant debilitat del ien, que ha provocat un fort augment en el preu de la carn, que s’importa dels Estats Units.

menjar03

No hi ha dubte que es una noticia impactant per als japonesos, tot i que a occident estem massa acostumats, immunitzats diria jo, a pujades molt superiors a aquesta. Però malgrat tot, seguirà sent una magnífica opció per menjar ràpid, be i, sobre tot, barat, quan viatgeu a Japó.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: