Meganebashi (眼鏡橋)

A Nagasaki les zones interessants per visitar podria dir-se que estan repartides en tres grans blocs: la zona de la bomba, la zona europea, i el cor de la ciutat. Segons el temps de que es disposi ver visitar-la, es molt probable que decidim anar d’una zona a un altre el més ràpidament possible, segurament amb el tramvia per aprofitar l’abonament d’un dia amb aquest transport. Afortunadament, tot i tindre l’abonament, jo vaig decidir fer part del recorregut a peu, seguint el riu Nakashima, cosa que em va permetre veure els diversos ponts que el creuen, el més conegut dels quals es el Meganebashi, del que us en parlaré avui.

El pont Meganebashi o Pont de les Ulleres rep aquest nom per que la forma del pont i el seu reflex a l’aigua adopten la forma d’unes olleres rodones. El pont es de pedra i va ser construït pel monjo Mokusu del Temple Kofukuji el 1634. Es diu que es el més antic pont de pedra en arc de tot Japó, motiu pel que ha estat catalogat com Important Be Cultural. El 23 de juliol de 1982 va sofrir bastants danys a causa d’una riada que va destruir sis dels deu ponts del riu, però afortunadament es va poder restaurar amb les mateixes pedres que havien estat arrencades per la força de l’aigua.

Meganebashi01

Per si sol no es que justifiqui el passeig, sobre tot si no tenim prou temps per veure altres coses, però el passeig en general, si que val la pena per prendre’ns amb una mica més de tranquil·litat la visita.

Com a curiositat, sembla que molts japonesos el consideren una espècie de “pont dels desitjos”, i tiren monedes a la base del pilar central, esperant que es compleixi el seu desig si la moneda es queda a la base, en doncs de caure a l’aigua (cosa bastant difícil tenint en compte que la base es bastant petita i que està plena de monedes).

Meganebashi02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: