Com moure’s per Ōsaka

Ōsaka es una de les ciutats més grans del país, i com a tal posseeix una extensa xarxa de transport que, com succeeix a Tōkyō, es possible que al principi ens confongui, però si visitem la ciutat únicament com a turistes, no cal que ens compliquem massa, tal i com veureu al llarg d’aquest article.

La mobilitat per Ōsaka està servida mitjançant una xarxa de metro composada per vuit línies urbanes més un tramvia (New Tram Line), però també podem fer servir nombroses línies d’autobús, i els ferrocarrils de sis companyies diferents, encara que aquests serveixen més per accedir a altres zones de Kansai des de Ōsaka.

Tenint en compte la densitat del tràfic rodat a la ciutat, i que quasi tota la informació relativa als autobusos es troba tan sols en japonès, la veritat es que, potser a excepció d’algun cas molt concret, jo no recomanaria en cap cas fer servir l’autobús per visitar la ciutat.

Pel que fa a les línies ferroviàries, a Ōsaka podem trobar JR West, que sens dubte farem servir per viatjar per Kansai, però a més a més te una línia circular, similar a la línea Yamanote de Tōkyō, que envolta el centre de la ciutat. Altres companyies son: Hanshin, per viatjar a Kobe; Hankyu per viatjar entre Ōsaka, Kobe, i Kyōto; Keihan per anar fins al centre de Kyōto; Kintetsu per viatjar entre Ōsaka, Nara, Kyōto, Nagoya, Ise i Yoshino; i Nankai, per viatjar al aeroport de Kansai, Koyasan i Wakayama. I encara que totes les línies tenen diverses parades dins la ciutat, no son massa pràctics per viatjar entre els llocs més turístics de la ciutat.

MouresOsaka01

Les línies de metro, pel contrari, comuniquen perfecta, ràpida i còmodament els principals punts d’interès i les estacions ferroviàries a on probablement arribarem si visitem la ciutat però no ens quedem a dormir en ella (probablement estem fent nit a Kyōto). Les línies que probablement emprareu més freqüentment seran Midosuji, Chūo i potser fins i tot la línia Tanimachi.

L’altre element important a tindre en compte son les diverses possibilitats per que el viatjar ens surti més a compte. Els principals atractius de la ciutat estan bastant separats entre ells, motiu pel que es molt probable que utilitzeu moltes vegades al dia el metro, sobre tot si només teniu un dia per visitar la ciutat. En aquest cas un abonament no sols es pràctic  per allò de no tindre que preocupar-se de comprar un nou bitllet cada cop,si no també per l’estalvi que es pot acabar aconseguint.

Alguns dels nombrosos abonaments o targetes que es fan servir estan pensats per a la gent que viu a la ciutat, i no els tractarem aquí, i els abonaments relacionats amb les companyies ferroviàries, com segurament no els fareu servir, també els obviarem, tot i que la major part de les que us mencionaré a continuació també es poden fer servir en els altres transports a més del metro.

MouresOsaka03El Ōsaka Unlimited Pass permet fer qualsevol número de viatges en metro, autobús, i ferrocarrils dins la ciutat. Aquest passi costa 2.000 iens i inclou entrades gratuïtes i descomptes a diversos llocs de la ciutat.

El Ōsaka One-day Pass es molt similar a l’anterior, encara que serveix per menys transports. Aquesta targeta no s’activa fins que es fa servir per primer cop, cosa que ens permet adquirir-la amb antelació. Costa 800 iens, però els divendres i el dia 20 de cada mes (el 21 si el 20 cau en diumenge) es converteix en No-my-car-Day Pass, amb un cost reduït de 600 iens. Un motiu de pes per visitar la ciutat un d’aquest dies.

El Kansai Thru Pass serveix per gairebé tots els transports de la zona, i a més a més ens proporciona descomptes en molts temples, santuaris, museus, onsens i altres atraccions turístiques. Aquest es un passi que, al igual que el JR Pass, només està disponible per a turistes estrangers, i cal comprar-ho per anticipat. Es un passi que podem adquirir per dos o tres dies (costen 3.800 i 5.000 iens respectivament).

MouresOsaka02

Entre les targetes pre pagades voldria destacar la Multiple Ride Card que podria ser adequada, especialment si estarem més d’un dia a Ōsaka. Es pot fer servir per viatjar al metro, els autobusos i el New Tram. Es com si estiguéssim comprant els bitllets cada vegada, amb l’avantatge que no cal adquirir-los cada cop, però amb un descompte del 10% ja que el seu preu es de 3.000 iens, però permet gastar fins a 3.300 iens en viatges.

En resum, per visitar Ōsaka el més recomanable es viatjar amb metro, adquirint els passi que millor s’adapti a la ruta per la ciutat (i voltants) que tinguem pensat seguir.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: