Shōyōen (逍遥園)

Quan us vaig parlar de Rinnōji ja vaig dir que estava format per nombrosos temples, i Sanbutsudō i les seves estàtues daurades va ser el primer del que vaig us en vaig parlar. Però com es habitual en els temples budistes, un temple està format per nombrosos edificis independents. I això es el que succeeix en el cas de Shōyōen, un jardí que forma part de Sanbutsudō, i que va ser construït durant el període Edo. Es tracta d’un jardí de passeig que es pot visitar conjuntament amb la casa del tresor del temple, i que està situat davant de l’edifici principal del temple.

shoyoen01

shoyoen08

Com he dit, el jardí Shōyōen, construït per que s’assembli al llac Biwa (situat molt a prop de Kyōto), es un jardí de passeig situat al costat mateix de la casa del tresor, i d’un edifici de fusta anomenat Goreiden, un edifici no obert al públic en el que es guarden les tabletes funeràries dels diversos abats pertanyents a la Família Imperial que han dirigit el temple.

L’entrada als jardins també ens permet visitar la casa del tresor, que conté una col·lecció de més de 6.000 peces que ens permet recórrer més de 1.200 anys de historia, entre els que hi ha un Tresor Nacional i 48 classificats com Important Be Cultural, que s’exposen de forma rotatòria (unes 100 peces en cada exposició, que acostuma a seguir una determinada temàtica). La casa del tresor es un edifici modern, construït el 1983 al lloc on antigament es trobava el centre del temple, i des de un corredor del qual es pot contemplar el jardí.

shoyoen02

shoyoen07

Però el que sens dubte es mes interessant es el jardí, que es pot visitar donant la volta la llac. Aquest jardí construït a l’era Edo, es va reformar a principis del segle XIX, quan va rebre el seu nom de Issai Satoh, un estudiós confucionista de l’època. A l’estany es poden veure carpes (com no!), i al voltant del llac hi trobem una petita casa de té, una mini pagoda, diverses llanternes de pedra i ponts. El fet que representi el llac Biwa es deu a que servia per alleugerar l’enyorament que poguessin sentir els abats, criats a la cort imperial de Kyōto i acostumats a una vista com aquella.

Diuen que la millor època per visitar aquest jardí es la tardor, doncs te molts aurons que li donen una magnífica tonalitat vermellosa. Jo el vaig visitar a la primavera així que no sabria dir-vos si es la millor, la veritat es que la seva vista durant la primavera també es magnífica, i una visita tranqui-la molt recomanable, a no ser que estigueu fent una visita realment “Express” de Nikkō.

Informació important:

  • Lloc: Shōyōen (Nikkō – Pref.Toshigi)
  • Cost: 300円
  • Com arribar-hi: hi ha un autobús que comunica les dues estacions de tren de Nikkō amb els temples de Rinnōji en uns 15’. Podem baixar-nos a les parades de Shinkyo, o de Sogokaikanmae.

shoyoen05

shoyoen03

shoyoen06

shoyoen04

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: