Sanbutsudō (三仏堂)

sanbutsudo01Quan us vaig parlar de Rinnōji ja vaig dir que estava format per nombrosos temples, i Sanbutsudō no sols es un dels més visitats, si no potser el més destacat. El seu nom significa temple dels tres budes a causa de les tres estàtues de fusta lacades en or que hi ha al temple. Aquestes estàtues representen a Amida Nyorai, Senju-kannon (Kannon dels mil braços) i Bato-kannon (Kannon amb cap de cavall). Les tres deïtats es consideren les manifestacions budistes de les tres deïtats de les muntanyes de Nikkō a les que està consagrat al santuari Futarasan. Cadascuna representa, respectivament, M.Nyohō, Mt.Tarō i Mt.Nantai.

Aquest temple es l’edifici principal del complex, i segons els arxius històrics, Ennin Jikaku-daishi va construir aquest temple fent servir de referència Konponchudō al Mt.Hiei. Les imatges principals que podem veure actualment es van reconstruir a principis del període Edo, tenen 8 metres d’alçada i son les més importants de budes asseguts de tot Japó. Altres estàtues del temple inclouen les figures de diversos sants (daishi) com Denkyo-daishi, Jie-daishi i Jigen-daishi

sanbutsudo02

Imatge extreta d'un llibre

Imatge extreta d’un llibre

El temple ha sofert diverses relocalitzacions: primer estava situat prop del santuari Takinō, al costat del riu Inari, però l’any 1240-42, Sanetomo Minamotono el va traslladar a on actualment es troba el santuari Toshogū; posteriorment, l’any 1617 va ser traslladat un altre cop a la posició actual del santuari Futarasan, per finalment ser mogut fins la seva localització actual quan el govern Meiji va decretar la separació entre les dues religions del país. Sanbutsudō es va dissoldre al ser traslladat aquest darrer cop, i va costar bastant de temps acabar la reconstrucció a causa del problemes financers de Rinnōji. Finalment, l’Emperador Meiji, entristit pel que succeïa, va ajudar a la seva reconstrucció.

Sanbutsudō va ser reformat en el període 1954-1961. El seu es un estrany estil de construcció, procedent de la secta esotèrica Tendai, però va esdevenir l’edifici més gran de Nikkō. El sostre està cobert amb teules de coure, l’edifici està lacat en vermelló i els pilars estan fets de fusta de zelkova lacada.

A l’exterior del temple hi ha un cirerer anomenat kongo-zakura, que ha estat designat com monument natural.

imatge extreta d'un llibre

Imatge extreta d’un llibre

Nota: en el moment d’escriure aquest article el temple esta en procés de reforma, cosa que impedeix veure’l tal com es per l’exterior, així com algunes part del seu interior (jo ja vaig sofrir un cop els problemes de les reformes interiors), i tot i que està previst que les reformes no acabin fins Març del 2021, es pot visitar igualment.

Informació important:

  • Lloc: Sanbutsudō (Nikkō – Pref.Toshigi)
  • Cost: 400円 (abans hi havia una entrada combinada per 1.000円 que permetia entrar a diversos temples, però pel que he llegit, ha quedat suspesa indefinidament per falta de consens entre els temples).
  • rinnoji03

  • Com arribar-hi: hi ha un autobús que comunica les dues estacions de tren de Nikkō amb els temples de Rinnōji en uns 15’. Podem baixar-nos a les parades de Shinkyo, o de Sogokaikanmae.

sanbutsudo03

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: