Pont Shinkyō (神橋)

Nikkō es una població situada suficientment a prop de Tōkyō com per convertir-se en una excursió d’un dia habitual des de ella. Es tracta d’un lloc que ha estat sagrat tant pel budisme com pel sintoisme des de fa més de mil anys, però destaca especialment per un dels complexos de temples més gran i important de tot Japó. Però dels temples ja en parlarem un altre dia. Avui ens volem centrar en l’entrada a aquesta zona sagrada, en el pont Shinkyō, una estructura de fusta que es va erigir el 1636.

El seu nom significa literalment “pont dels deus”, i tècnicament pertany al santuari Futarasan. Es considera que es un dels tres ponts més elegants del Japó, conjuntament amb els de Kintaikyō i Saruhashi.  Futarasan es un santuari sintoista on hi ha tres deïtats: Ōkuninushi, Tagorihime, i Ajisukitakahikone. Aquest temple també forma part del complex de temples de Nikkō, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i al seu interior s’hi guarden dues espases declarades Tresor Nacional. El pont va quedar registrat com Patrimoni de la Humanitat el 1999.

PontShinkyou01

Amb una llargada de 28 metres, 7.4 metres d’amplada i situat a 10.6 metres per sobre del riu, el pont es va construir el 1636, encara que sempre hi ha hagut alguna forma de creuar el riu per allà. De fet el seu origen està envoltat per la llegenda, ja que es diu que la seva construcció es deguda a que, l’any 766, quan el sacerdot Shōnin Shōdō va necessitar creuar el riu, per poder pregar per la prosperitat del país a la muntanya Nantai, es va produir un miracle. Dues serps es van unir per formar un pont per que creués, i posteriorment van desaparèixer. Es per això que el pont també es coneix com Yamasuge-no-Jabashi. Posteriorment, el 767 el mateix sacerdot va fundar el temple al que pertany el pont, Futarasan, que es un altre nom amb el que es coneix la muntanya Nantai.

Des de la seva construcció el pont estava reservat a generals i missatgers de la cort imperial. La gent normal havia de fer servir una passarel·la propera. Fins el 1973 el pont tan sols es podia veure, però no creuar, fins que després d’una extensa remodelació entre finals dels 90 i principis dels 2000, es va permetre creuar-lo i veure’n els detalls de la seva construcció pagant una entrada (però no permet creuar el riu, ja que has de sortir per on has entrat). Es un pont lacat de color vermelló, amb una barana sostinguda per deu pilars que estan decorats en la seva part superior amb una bola de lacat negre. En front del pont hi ha un indicador de pedra amb la paraula Gejo, implicant que cal desmuntar de les cavalcadures ja que s’està entrant en un àrea sagrada.

PontShinkyou02

Creuar el pont es possible que sigui d’interès per algú, però el que es realment magnífic es veure la seva bellesa i majestuositat en dur contrast amb el agrest entorn del riu Daiya que creua. Aquesta vista es pot fruir perfectament des de el pont per on creua la carretera, sense necessitat de pagar cap entrada (que prous haurem d’abonar per veure tot el complex de temples).

Informació important:

  • Lloc: Shinkyō (Nikkō – Pref.Toshigi)
  • Cost: 300円
  • Com arribar-hi: hi ha un autobús que comunica les dues estacions de tren de Nikkō amb el camí que condueix a la zona dels temples en uns 15’. Per quedar-nos al pont haurem de baixar a la parada Shinkyō, la parada anterior a la de la zona dels temples.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: