Dos nits a Miyajima

“Quants dies es necessiten per veure…?” es una de les preguntes que més freqüentment em fan respecte a gairebé tots els llocs imaginables del Japó. Es evident que la resposta es molt complicada, i sempre l’acompanyo de molts condicionals, de referències al que vulgui fer realment la persona que m’ho ha preguntat i altres factors. La veritat es que al cap i a la fi, acabes donant una valoració força similar al que es pot trobar en moltes guies de viatges, d’una forma més personalitzada sobre els llocs concrets, però no massa diferent en quant al temps.

En el cas de Miyajima, la majoria de guies parlen d’una visita curta, d’algunes hores, moltes vegades compartida amb una ben curta visita a Hiroshima (que generalment només inclou la zona del Parc de la Pau), possiblement com a part d’un viatge d’anada i tornada amb shinkansen des de el lloc on ens estem (molt probablement a la zona de Kansai). I no només les guies, els propis follets que t’entreguen a les oficines de turisme proposen tres itineraris per visitar Miyajima, d’una durada de entre 3 i 4 hores.

dosNitsMiyajima04

dosNitsMiyajima03

La ruta de tres hores ens porta a visitar el Santuari de Itsukujima, el seu entorn, i alguns dels museus i parcs de la població. La ruta de quatre hores afegeix una visita al temple Daishō-in i algun parc més que la visita anterior, però es gairebé un calc de l’anterior. Finalment, la ruta recomanada de sis hores combina la ruta de quatre hores amb una més que ràpida visita al Mt.Misen, pujant i baixant amb el telefèric… i segurament veient la magnífica vista des de l’observatori de la terminal del telefèric, no des de el cim, al que seria impossible arribar-hi si no es corrent (quasi literalment).

He volgut destacar aquestes rutes per que personalment crec que es amb la que més discreparia respecte a la “recomanació generalitzada”. Si algú em pregunta “Quants dies es necessiten per veure Miyajima?”, sense dubtar-ho la meva resposta seria “Estar-s’hi dues nits”.

dosNitsMiyajima05

Estar-s’hi dues nits a Miyajima reconec que requereix una acurada planificació, doncs totes les places hoteleres queden aviat ocupades, i si no reserves amb molta antelació por ser impossible aconseguir un lloc per dormir. Però honestament crec que val la pena intentar-ho.

La meva ruta proposta en aquestes circumstàncies seria aprofitar el mati abans d’arribar per visitar Hiroshima, i per la tarda (el més aviat possible), arribar a Miyajima, amb prou temps per veure el Santuari de Itsukujima i el poble, des de la zona portuària, a donar una volta per la majoria dels seus carrers. Al quedar-nos a dormir, segurament també podrem agafar algunes imatges espectaculars del gran torii de nit, i si som realment aficionats a la fotografia, segons les condicions atmosfèriques i de els marees tindrem diverses oportunitats per buscar la millor instantània de la posta o la sortida del sol. Com a opció, segurament més adequada per la segona nit, podem fins i tot agafar un dels vaixells que ens acostem a la zona des de el mar. Si el fem de nit, trobarem la zona buida de gent, i si les marees acompanyen, ens portaran fins a travessar per sota el torii, així que més possibilitats d’angles diversos no en trobarem.

dosNitsMiyajima01

dosNitsMiyajima06

El segon dia hauríem de reservar-lo quasi integrament pel Mt.Misen, incloent-hi la pujada o la baixada a peu (o si som molt de caminar, pujar i baixar per dues rutes diferents). Aquesta visita de la muntanya evidentment ha d’incloure la pujada fins el cim, amb parades als diversos punts d’interès del camí. Si fem servir la versió més còmoda, pujarem amb el telefèric i baixarem a peu, cosa que ens permetrà visitar, potser de baixada, i si no per la tarda, el temple Daishō-in, que probablement el dia anterior no haguem tingut temps de veure tranquil·lament (cosa especialment probable si pel matí em visitat Hiroshima), i algun més dels parcs que no haguem visitat el dia anterior.

dosNitsMiyajima02

Fer una segona nit, a més de permetre’ns no haver d’anar amb preses i de fer el passeig nocturn amb barca que abans he mencionat, ens dona més flexibilitat per agafar les marees en les condicions que preferim, i a més a més, al matí següent, si cal, acabar de fer aquella visita que ens hagi quedat pendent, o que tornar a veure aquell punt que més ens ha agradat, o aconseguir finalment la imatge que estàvem esperant captar. Evidentment dins aquestes possibilitats les permutacions son molt nombroses, i en bona part depenen del que mes ens cridi l’atenció, però es el que jo vaig fer, i si puc tornar a repetir l’experiència, sens dubte faré tot el possible per tornar-ho a fer. Algunes coses no les repetiré per poder gaudir més i millor d’altres punts que vaig deixar una mica descuidats, però en essència serà molt similar. Això si, procuraré que sigui en un altre època de l’any, que segur que els paisatges canvien totalment!

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: