Racons de Miyajima

Encara que estigui centrat en un sol tema, els viatges pel Japó, aquest es un bloc que considero molt personal, en el que només hi te cabuda informació sobre llocs que he visitat, així que no acostumo a escriure sobre altres llocs (per això podeu visitar la secció Viatjar a Japó de Descobrir Japó) ni incloure material que no sigui propi. Malgrat haver pres aquesta decisió, darrerament estic veient tantes noticies relacionades amb llocs on he estat, que no em puc resistir a comentar-les.

reconsMiyajima02

L’altre dia vaig recordar l’aniversari del Museu del Ramen de Yokohama, i avui he vist una noticia curiosa sobre Miyajima, i mes concretament sobre el seu aquàrium. No es que el visités, però si que hi vaig estar a punt, i tot plegat m’ha recordat que a Miyajima hi ha petits recons que val la pena visitar, ni que sigui de passada, durant la nostre visita a la illa.

Al Japó es molt habitual que hi hagi aquaris, de vegades fins i tot gegantins, amb tancs tan grans que han marcat records mundials. El de Miyajima no es ni de bon tros d’aquests tan grans, però si que ara te una atracció curiosa addicional, segons he llegit al Asahi Shimbun (un dels principals diaris del país). Es tracta de dues llodrigues, Itsuki de 2 anys i Keita, de gairebé 1 any, que han estat entrenades per que “donin la ma” als visitants. Ho fan a través d’un forat a la pantalla que separa el seu hàbitat dels visitants, i ja s’ha convertit en la delícia dels infants. Els entrenadors han aprofitat el comportament innat d’aquests animals a l’hora de buscar aliment per entrenar-les a donar la ma. Aquest “show” només tindrà lloc uns pocs cops al dia, i les cues estan garantides, ja que només les vint primeres persones de cada tanda podran donar-li la ma als animals.

reconsMiyajima01

Però al marge d’aquesta noticia relacionada amb l’Aquàrium (que per cert està una mica apartat de la població i gairebé cal anar-hi expressament), el poble te altres curiositats per veure. Quan arribes amb el ferry, et trobes de seguida amb el monument a una de les tres millors vistes de Japó, però la primera impressió es la d’un poble costaner turístic, com tants altres arreu del món, on no trobaràs res fora del motiu principal pel que has vingut a la illa. I es totalment veritat, excepte per alguns petits detalls, aquí i allà.

Un es l’aquàrium del que us he parlat anteriorment, un altre es un carrer que encara manté un caràcter antic. Aquest carrer, anomenat Machiya-dori, corre paral·lel al carrer principal que segueix la línea de la costa entre el port i Itsukushima. També paral·lela a aquest carrer hi ha Omotesando, un llarg carrer on només trobaràs botigues i locals per menjar i beure (molts son entrades posteriors als hotels del carrer principal, on acostuma a estar el bar); fins i tot podreu trobar una botiga en que únicament es venen productes relacionats amb Hello Kitty (i altres personatges de Sanrio); i l’element més curiós de la zona, la paleta per arròs més gran del món (un Ôshakushi). Si, una gegantina paleta d’arròs feta amb la fusta d’un om de 270 anys d’edat, que mesura 7.7 metres de longitud, i 2.7 metres en el seu punt de màxima amplada. En total pesa 2.5 tones.

reconsMiyajima04

reconsMiyajima03

Tots aquests carrers, sobre tot el que recorre la costa, estan plenes de cérvols passejant tranquil·lament entre la gent en busca d’alguna cosa per menjar “despistada” per la gent. Però si en vols veure encara més, cal fer una visita al Parc Momijidani, o donar una volta pel que es podrien considerar “afores” de la població, on es poden trobar diversos temples menors, alguns parcs, el ja mencionat aquàrium… Petits detalls que tot plegat ens donaran una visió diferent d’aquesta màgica illa allunyada de les “Visites Express” que solen fer-se.

reconsMiyajima05

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: