Visitant Daishō-in (II)

Als articles anteriors hem visitat Daishō-in de forma genèrica i també la part frontal del temple on es troben els edificis principals, però encara ens queda una zona important, potser una mica massa atapeïda, però suposo que no es podia evitar a causa de la orografia de la zona.

Si passem cap a la part posterior de Chokugan-do, veurem un templet octogonal en mig d’un petit llac situat al mig d’una petita plaça envoltada d’escales que ens porten a la resta d’edificis importants com son Maniden i Daishi-do. Si fem un recorregut de dreta a esquerra anem trobant:

Daishoin02

Maniden Hall, situat a la part superior d’una escalinata a la part central de la qual hi ha rodes d’oració. Fer girar una d’aquestes rodes es diu que equival a rebre les mateixes benediccions que llegir un volum de Hannya-shinkyp, o el sutra del Cor. En aquest temple es on es resa als Sanki Daigongen, les tres extraordinàries deïtats del Mt.Misen. A aquest temple també conté un miler d’imatges d’Amida Nyorai, el Buda de la Llum Infinita, que es creu es qui acompanya als morts al Paradís de l’Oest. Aquestes figures van ser donades pels fidels.

Daishoin15

Seguint aquest segon circuit intern trobem petits temples i estàtues, com el curiós monument Hochozuka, davant del qual cada 8 de Març te lloc una cerimònia per donar gracies als ganivets vells que ja no es poden fer servir, o els templets dedicats a Aizen Nyo-o (que es creu que salva als humans dels desitjos relacionats amb la luxúria o la passió sexual, portant-los així a la Il·luminació) o a Yakushi Nyorai (Buda de la Medicina, que es considera l’encarregat de mantindre la salut dels fidels), o fins i tot els set Jizo Bosatsu centrades en la que es creu que redimeix els esperits dels nens morts, sobre les que els fidels tiren aigua per consolar les ànimes dels essers estimats.

El següent temple el va fer construir un príncep de la família imperial que va servir com a sacerdot principal del temple, i està dedicat a Amida Nyorai, el Buda de la Llum Infinita, del que era un fervent devot.

Finalment, les darreres escales ens porten a Daishi-do, un edifici dedicat a Kobo Daishi, el fundador de la secta Shingon. Aquí hi ha una figura que representa a Kukai (Kobo Daishi), al que els fidels preguen si tan sols tenen un desig. A l’interior d’aquest temple hi ha una cova amb prou feines il·luminada on es troben icones budistes dels vuitanta vuit temples de la prestigiosa ruta de peregrinatge dels temples de Shikoku. Els fidels consideren que aquí poden aconseguir les mateixes benediccions que fent tota la ruta com a peregrins.

Daishoin16

Finalment, i com ja he comentat al principi, a través d’un pont podem arribar al Hakkaku Manpuku, on es troben les famoses Set Divinitats de la Bona Sort, dins aquests templet octogonal on el 7 de Juliol hi te lloc una cerimònia per convidar a la bona sort.

Daishoin13

Aquí acaba una visita molt completa, a la que com ja vaig comentar en l’article introductori, val la pena dedicar-li una bona estona per poder fer-la amb calma, i que us pot consumir bona part d’un matí o una tarda, un motiu més per fer una estada més llarga de l’habitual a la illa de Miyajima.

Informació important:

  • Lloc: Daishō-in (Miyajima – Pref.Hiroshima)
  • Cost: gratuït
  • Com arribar-hi: uns 15’ caminant des de l’estació dels ferris de Miyajima. A poc més de 5’ caminant des de el santuari Itsukushima.

Daishoin14

Daishoin08

Daishoin05

Daishoin03

Daishoin04

Daishoin09

Daishoin10

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: