Visitant Daishō-in (I)

A l’articla anterior us vaig parlar de Daishō-in, un temple budista situat a la illa de Miyajima, que es un bon exemple de la relació que van tindre durant bona part de la seva història les religions budista i sintoista al Japó. I també vaig mencionar que es un complex força gran amb molts elements interessants: temples, estàtues sagrades, jizo, centenars d’estàtues dels 500 deixebles de Shaka Nyorai, un magnífic mandala i rodes d’oració que podríeu pensar son més habituals de monestirs com els del Tibet (que han tingut una força influència en el temple), i un llarg etcètera dels que ara començaré a parlar-ne.

Daishoin02

Als temples budistes es habitual trobar nombrosos edificis que, segons els que hagin sobreviscut al pas del temps, seran més o menys nombrosos i espectaculars, però que generalment sempre inclouen el temple principal, una o més portes, la residència pel monjo principal i algun repositori de tresors. A Daishō-in es conserven bastants edificis importants, però respecte molts dels temples que he visitat al país del sol naixent, es potser on els he trobat situats a més nivells d’alçada diferents. Dels que he visitat també es el que potser estigui més encaixat entre zones escarpades. La conseqüència de tot això es que, tot i tindre molts elements molt similars amb altres temples, la impressió general es totalment diferent.

Com es pot apreciar al mapa, per visitar el temple cal pujar bastants escales des de el mateix moment de creuar el pont que ens porta fins a Niomon, l’entrada al temple, una porta vigilada per dos Reis Nio que mantenen allunyat el mal per preservar la filosofia budista a la terra.

Daishoin11

Daishoin17

Passada aquesta primera porta trobem unes escales que contenen els sis-cents volums de les escriptures Dai-hannyakyo introduïdes des de la India pel monjo xinès Sanzo. Es diu que si toques aquests sutres tindràs molta sort. Des de aquestes escales també es pot accedir al Reiho-kan, o sala per exposar els tresors del temple, entre els que s’inclou la figura asseguda de Fudo Myo-o amb el cabell trenat més antiga de Japó (i designada Important Be Cultural pel govern japonès), i també el campanar.

Daishoin07

Un cop superades les escales i pasada la porta Onarimon, entrem a una esplanada on, a més dels edificis administratius i per atendre als fidels, trobem els edificis de culte més importants del temple com Kannon-do i Chokugan-do.

A Kannon-do, a més de nombroses ofrenes, entre les que es troben nombrosos objectes relacionats amb el Dalai Lama i els monjos del Tibet, hi ha un gegantí mandala fet amb sorra de colors mostrant la figura divina de Kannon Bosatsu, la deessa de la pietat, i que va ser fet per monjos budistes del Tibet. En aquests edifici també hi ha una estàtua d’aquesta deessa (Juichi Kanzeon Bosatsu) amb onze caps, demostrant així el seu compromís de vigilar a tots els essers vius de la terra per salvar-los. Aquesta imatge antigament es trobava al santuari de Itsukushima, una mostra més de la magnífica conexió etnre totes dues religions.

Daishoin12

A Chokugan-do trobem una figura de Namikiri Fudo Myo-o, el Rei Inamovible, una encarnació de Dainichi Nyorai o Buda Cósmic. Aquesta imatge es caracteritza per la seva ferotge cara que mostra la seva determinació per destruir el mal. Diuen que Toyotomi Hideyoshi, un dels tres grans unificadors del país, va pregar davant aquesta imatge per demanar la seguretat al mar i la victòria a la batalla. Per commemorar la successió de l’actual sacerdiot principal (el 77e), els fidels van donar 1000 figures de Fudo Myo-o, davant de les quals cada dia a les deu del matí es celebra el ritual Goma cremant pals de fusta en els que s’han inscrit pregaries. Finalment aquí també podem veure 33 imatges de Kannon Bosatsu encarnada, una per cada vegada que aquesta es va encarnar per salvar a la gent que sofria.

A aquesta zona més plana també hi ha el Shaka Nehan, on podem veure la imatge de Shaka Nyorai entrant al Nirvana envoltat pels seus setze deixebles, i moltes més estàtues i espais pels fidels repartits per tot l’espai com sol ser habitual en els temples budistes.

Daishoin06

Darrera aquesta zona més plana que he descrit hi ha més edificis, i mes escales, però ja les pujarem en la proera entrega d’aquest article en que estem visitant el temple budista de Daishō-in.

Informació important:

  • Lloc: Daishō-in (Miyajima – Pref.Hiroshima)
  • Cost: gratuit
  • Com arribar-hi: uns 15’ caminant des de l’estació dels ferris de Miyajima. A poc més de 5’ caminant des de el santuari Itsukushima.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: