Daishō-in (大聖院)

Quan parlem de Miyajima la gent tan sols pensa en el gegantí torii que hi ha al mar, del santuari de Itsukujima, dels cérvols, i potser del Mt.Misen, però a l’illa hi ha un temple budista molt important que, comparativament amb el santuari sintoista, està desert de visitants.

Daishoin01

Tot i que la illa es coneguda per la seva vinculació amb el sintoisme, la veritat es que fins que per llei es va prohibir el sincretisme religió durant l’Era Meiji, les interrelacions entre budisme i sintoisme van ser molt profundes al Japó, i Daishō-in n’es un bon exemple. Pertanyent a la secta Shingon del budisme, aquest temple es un dels més prestigiosos d’aquesta branca a la part occidental del Japó. Al segle XII l’Emperador Toba va fundar la sala de pregaries del temple, que va mantindre de forma ininterrompuda una profunda relació amb la família imperial fins al segle XIX. Fins i tot l’Emperador Meiji s’hi va estar el 1885. Fins a la Restauració Meiji de 1868, el temple tenia dotze temples afiliats.

Com ja he dit, també va mantenir una bona relació amb el santuari de Itsukujima, del que es troba a poc menys de 5 minuts caminant en direcció a l’interior de l’illa, al peu d’un dels camins que condueixen a la part superior del Mt.Misen, un lloc molt important per al temple, que el considera sagrat, doncs va ser allà on el fundador de la secta Shingon, Kukai (pòstumament conegut com a Kobo Daishi), a la tardor de l’any 806, va realitzar pràctiques ascètiques durant cent dies. El foc encés per ell es diu que ha estat cremant durant 1200 anys ininterrumpidament, i es el foc que es va fer servir per encendre la Flama de la Pau del Parc Memorial per la Pau de Hiroshima. Per tota la muntanya hi ha diversos llocs de gran importancia espiritual relacionats amb el temple a causa dels actes sagrats que Kobo Daishi va fer en ells.

El complex del temple es força gran (per veure-ho ni que sigui ràpidament us hi estareu una bona estona), i tots els seus elements son força interessants: temples, estàtues sagrades, jizo, centenars d’estàtues dels 500 deixebles de Shaka Nyorai, un magnífic mandala i rodes d’oració que podrieu pensar son més habituals de monestirs com els del Tibet, i un llarg etcètera que aniré desgranant en properes entregues, doncs val la pena que se’n parli amb calma. Amb la mateixa calma que cal visitar aquest temple, que hauria de ser també una visita obligatòria per tots els que visiten l’illa.

Informació important:

  • Lloc: Daishō-in (Miyajima – Pref.Hiroshima)
  • Cost: gratuit
  • Com arribar-hi: uns 15’ caminant des de l’estació dels ferris de Miyajima. A poc més de 5’ caminant des de el santuari Itsukushima.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: