Matsumoto en un dia

Tot i que Matsumoto es un lloc que em va cridar l’atenció des de el primer moment i volia visitar-lo, la veritat es que està bastant allunyat de la ruta Tōkaidō (東海道), que es la més lògica de seguir en les primeres (i generalment més curtes) visites al país del sol naixent. Es per això que, fins que no vaig fer un viatge amb més temps i la decidida intenció de no cenyir-me a les rutes més habituals no vaig realment plantejar-me visitar la ciutat.

Matsumotojo02

Matsumoto està situat als denominats Alps Japonesos, en una zona on es possible anar-hi de formes molt diverses, tot i que en totes elles cal invertir un munt de temps de viatge. Podem arribar-hi en autobús des de la zona de Hida (unes 2h de viatge), o en tren des de Nagoya (uns 180km i unes 2h de viatge) o Tōkyō (quasi 300km i al voltant de 3h de viatge). Finalment, tot i ser la ruta més llarga, vaig decidir anar-hi des de Tōkyō, ja que així pensava aprofitar el viatge per visitar Nagano, per on tenia que passar obligatòriament. A posteriori potser no va ser tan bona idea.

Matsumoto te diversos punts d’interès, com ja us he anat explicant en articles anteriors, en aquest mateix bloc, però tots ells estan bastant agrupats i no gaire lluny de l’estació de tren de JR, així que els desplaçaments per la ciutat no son cap problema. Les visites es un altre qüestió. El castell dona per molt i si el dia acompanya i es l’època adequada (jo vaig anar a la primavera i el dia va ser magnífic), probablement el temps passarà volant mentre li doneu mil i una voltes buscant el millor angle o un detall que us cridi especialment l’atenció. Per altre banda, el castell i el parc que l’envolta es el centre de moltes activitats, relacionades o no amb ell, i si sabeu escollir el dia es probable que quedeu atrapats per algun esdeveniment especial, i la vostra visita condicionada pels seus horaris.

matsumoto01

A més a més, després de visitar-ho tot, em vaig quedar amb les ganes de tornar a altres hores a veure el castell o el Carrer de les Granotes. Però tenia un bitllet de tornada per després de dinar amb la intenció, com ja he dit, de visitar Nagano. D’aquesta visita ja us en parlaré un altre dia, però de moment vull dir que finalment no em va permetre veure amb calma l’únic element interessant de la capital de la prefectura per que ja era massa tard.

En resum, crec que Matsumoto es pot visitar perfectament en menys d’un dia, fins i tot si heu d’invertir moltes hores en el viatge (no sigueu dropos i matineu per aprofitar millor el dia), però també hi podeu dedicar un dia sencer, que no us avorrireu i segur que no us quedarà l’espina clavada de “si hagués tingut més temps…”. Pensar en fer nit a Matsumoto per tal de visitar-la més a fons potser si que ja es una mica exagerat, a no ser que us interessí algun esdeveniment que duri més d’un dia, o amb uns horaris que no us donin altre opció, o que feu servir la població com a base per visitar altres punts de la zona.

museuMatsumoto04

Articles sobre Matsumoto:

Al següent mapa trobareu indicats tots els llocs mencionats als articles anteriors, així com una ruta suggerida per poder visitar-los tots de la forma més pràctica i interessant.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: