Kotohira Takadōrō

Quan visites un lloc, especialment si es un lloc que destaca gairebé exclusivament per un monument, lloc emblemàtic o esdeveniment, es molt probable que, com a un insecte atret cap a la llum, ni tan sols ens fixem en tots els altres elements que, al no tindre el renom del principal atractiu, ni tan sols els veiem, encara que els tinguem davant dels nassos.

Al Japó hi ha nombrosos llocs realment emblemàtics per un element específic, com succeeix amb Matsumoto i el seu castell, o Hiroshima i el Parc de la Pau. A l’illa de Shikoku hi ha un lloc que compleix amb escreix aquesta condició: Kotohira. El poble de Kotohira es conegut gairebé de forma exclusiva per Kompirasan, la muntanya on s’aixeca el temple Kotohira-gû, principal punt d’interès i en el que es centra la immensa majoria de la informació que trobareu sobre aquesta població. Però al poble hi ha altres elements d’interès, com el Museu del Sake del que ja he parlat anteriorment, i una torre que s’aixeca al costat mateix de l’estació Kotoden (els ferrocarrils privats) i just al mig del camí que cal seguir des de l’estació JR si et dirigeixes (amb no massa presa) cap a Kompirasan.

Aquesta torre de fusta amb una base de pedra te una alçada de 27 metres i es va construir el 1865 per servir com a senyal lluminosa en temps difícils. Com podeu veure per la foto, es un element impressionant, impossible de passar desapercebut diríeu, però que gent que ha visitat el poble no sabria ni tan sols ubicar (crec que hi ha un terme científic per explicar aquesta espècie de “ceguesa” quan et concentres en una cosa, de forma que el que t’envolta sembla que “desapareix”).

takadoro

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: