El Gran Terratrèmol de Kobe

Ara que s’acaba de commemorar el tercer aniversari del terratrèmol que va provocar el tsunami de Tōhoku, potser cal recordar que, en temps moderns, el Japó ha soferts dos grans terratrèmols més, el Gran Terratrèmol de Kantō del 1923, i el Gran Terratrèmol de Hanshin del 1995. Aquest darrer, també conegut com a Gran Terratrèmol de Kobe per ser aquesta la ciutat que va resultar més afectada, va tindre lloc exactament el 17 de gener de 1995 a les 05:46:46 am i va durar uns vint segons, temps més que suficient per causar més de 6.000 morts i unes destroces materials de les que Japó va trigar força a recuperar-se.

Aquest terratrèmol va ser el que va esperonar als japonesos a canviar totalment els plans sobre prevenció de terratrèmols que els han conduit a ser ara els punters en aquest camp. Els sistemes de construcció, per exemple, son els que van permetre que en el darrer terratrèmol de Tōhoku els edificis més alts de Tōkyō, tot i moure’s considerablement, no sofrissin danys.

terratremolKobe02

Actualment a Kobe no queda ni rastre dels efectes del terratrèmol, excepte una petita zona del port que s’ha conservat tal qual va quedar com a recordatori del que va succeir, al costat del qual s’ha erigit un memorial amb imatges i explicacions del que va succeir.

Informació important:

  • Lloc: Memorial del Terratrèmol del Port de Kobe – Parc Meriken (Kobe – Pref.Hyōgo).
  • Cost: gratuït
  • Com arribar-hi: si viatges amb el autobús turístic, el City Loop, has de baixar-te a la parada 17 (Parc Meriken) i caminar uns 5’.

terratremolKobe01

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: