ACROSS Fukuoka

Al abril de 1995, a la zona de Tenjin, en ple centre de Fukuoka, es va inaugurar un edifici força singular, el ACROSS Fukuoka. ACROSS es l’acrònim en anglès de Asian CrossRoad Over the Sea (literalment “Cruïlla asiàtica per sobre la mar”), i defineix un complex cultural que també serveix com a centre internacional de bescanvi cultural. Aquest edifici, obra de l’arquitecte argentí Emilio Ambasz, es un dels símbols de la ciutat, així com un punt de referència per a la arquitectura ecològica, cridant l’atenció per la seva façana escalonada plena de verd, com si d’una frondosa muntanya es tractés.

across02

Entre les instal·lacions que es poden trobar al seu interior troben un cavernós atri, sales de conferències, restaurants i el Fukuoka Symphonie Hall. El Centre d’Informació Cultural permet als turistes obtindre informació útil sobre Fukuoka, Kyûshu i Yamaguchi. A la Galeria Takumi es poden trobar exposicions permanents dels arts i oficis tradicionals de Fukuoka.

L’edifici te 14 plantes per sobre el nivell del terra i 4 plantes subterrànies, i el seu element més característic, la façana verda, ocupa 5.400 metres quadrats que serveixen per controlar la temperatura interior, aïllant-ho o refrescant-ho, i contribuint així a reduir l’emissió de gasos hivernacle i la seva consumició d’energia. Inicialment contenia 37.000 plantes de 76 varietats diferents, però l’acció dels ocells, i altres factors naturals han fet que s’hagin superat les 50.000 plantes de més de 100 varietats diferents.

across01

Informació important:

  • Lloc: ACROSS Fukuoka (Fukuoka – Pref.Fukuoka)
  • Com arribar-hi: l’edifici es troba al vell mig de la zona de Tenjin, així que no haurem de caminar gaire si baixem en alguna de les següents parades de metro o ferrocarril: estació Tenjin de la línea Kuko (sortida 16), estació Tenjin Minami de la línea Nanakuma (sortida 5), estació Nihsitetsu Fukuoka de la línea de ferrocarril privada Nishitetsu Omuta. També està a prop de l’estació de autobusos Tenjin, i si esteu fent servir l’autobús turístic, cal baixar a la parada nº5 (shiyakushokitaguchi).

Foto de la web greenroofs.com

Foto de la web greenroofs.com

Foto de la web greenroofs.com

Foto de la web greenroofs.com

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: