L’entorn de Sensō-ji

sensoji19

Després de parlar-vos llargament de Sensō-ji i dels seus edificis, avui us vull parlar una mica de l’entorn en que es troben. Podria haver titulat aquest article els Jardins de Sensō-ji, però segurament us hauria creat una imatge falsa, doncs la veritat es que, si be l’entorn dels edificis està cobert del que podríem definir com a jardins, el cert es que aquests no tenen res a veure amb els jardins als que habitualment em refereixo al parlar de jardins dels temples. En el cas de Sensō-ji son més semblants al concepte occidental de jardí, com una zona amb plantes i diversos elements, en aquest bàsicament estàtues per commemorar les figures de personalitats destacades, esdeveniments o budes diversos.

Els temples estan realment molt ben “embolcallats” per aquests jardins i, tot i haver-hi realment un munt d’estàtues, la major part estan molt ben distribuïdes per l’espai, de forma que no semblen un simple munt d’elements col·locats artificialment simplement per que hi quedava una mica de lloc.

sensoji17

Entre aquestes estàtues i memorials trobem, per exemple, un dedicat al gran poeta Sansho, que es una roca en la que Matsuo Basho, Nisiyamasoin i Enomoto Hikaku hi van inscriure haikus. Aquesta roca es va erigir el 1809, i es va traslladar a la zona el 1894. Un altre a destacar es la d’una dona del clan Aizu, Uryu Iwako, que va fer molt per millorar l’educació de les dones i per l’assistència als pobres i als orfes.

sensoji21

Però com unes imatges son molt millors que moltes paraules, aquí teniu alguns exemples del que es pot veure en aquest meravellós entorn, en el que no falta ni tan sols una cascada i un pont que creua el rierol format. Si voleu més imatges de tot aquest entorn, no deixeu de mirar l’àlbum de Flickr Temples de Tōkyō.

sensoji16

sensoji20

sensoji22

sensoji18

Informació important:

  • Lloc: Sensō-ji (Asakusa – Taitō-ku – Tōkyō)
  • Entrada: gratuïta
  • Com arribar-hi: a tan sols 5’ caminant de l’estació Asakusa de les línies Tobu Iskytree, Metro Ginza, Tsukuba Express o Metro Toei (sortida A4).
  • Àlbum de Flicker: Temples de Tōkyō
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: