Un any molt japonès

Si seguiu el bloc a través dels social media (Twitter, Facebook o Google+), ja sabreu que el bon propòsit que vaig fer per a aquest 2014 es “tindre un any moooolt japonès!”. Malauradament, això no inclourà un nou viatge a Japó (a no ser que em toqui una bona picossada a la loteria, be, en el meu cas, al cupó de la ONCE), però si una gran quantitat d’altres aspectes relacionats amb el país nipó com preparar molts més plats de cuina japonesa, reprendre l’estudi del japonès… i dedicar molts esforços a aquest bloc i al portal Descobrir Japó per donar-vos quanta més informació possible sobre Japó, la seva cultura i tradicions, i consells viatgers pels que si pugueu anar-hi de vacances.

anyjapo01

Bloc Viatges pel Japó

Aquest any es complirà el cinquè aniversari del bloc, cinc anys plens de viatges virtuals a diferents punts de l’arxipèlag japonès; cinc anys de mostrar-vos des de un punt de vista molt personal el que considero els millors racons d’aquest magnífic país.

Els dos darrers anys he adoptat un format especial per seguir aquesta tasca de compartir amb tots vosaltres els seus edificis i paisatges. Fa dos anys realitzant una dura marató visitant els nombrosos temples de la ciutat de Kyôto, l’antiga capital del país i el lloc on la tradició es pot “respirar” amb més intensitat. Aquest any que tot just ha acabat he dedicat cadascun dels mesos a parlar d’un tema determinat dins la campanya “12 mesos, 12 temes”. Personalment han estat dues fórmules força satisfactòries de fer quelcom diferent sense sortir del seu marc com a bloc de viatges, i pel que es pot derivar dels vostres comentaris i visites, una forma que a vosaltres també us ha agradat.

Aquest any 2014 tornaré a la forma més senzilla de anar parlant de coses diverses, sense una relació específica entre els temes mes enllà de parlar del que em suggereixin les fotografies i vídeos que vagi publicant als àlbums de Flickr o el canal YouTube del portal. Tot i això, tractaré de fer bastants articles pràctics, de l’estil “què veure en una ciutat si tens X dies per estar-hi”, o proposar rutes pels vostres viatges de vacances.

També serà un any per donar una ullada enrere i revisar, recordar, i si cal millorar, alguns dels articles publicats al llarg d’aquests anys passats, la immensa majoria dels quals segueixen sent tan actuals com el dia que es van escriure per primer cop.

anyjapo02

Portal Descobrir Japó

Pel que fa a la web on podeu trobar informació de tot tipus sobre el país i la seva cultura, la seva història, i molt més, dins d’uns mesos arribarem al seu tercer aniversari. De moment hi ha una sèrie de continguts que han estat força tractats com son la literatura i la cuina, però d’altres encara no contenen el material mínim que desitjaria. Es per això que, sense oblidar les novetats literàries que es vagin publicant, cada divendres seguirem oferint-vos una nova recepta de cuina japonesa. Però no sols això. Des de ahir el portal incorpora una nova secció denominada “これは何?” en que seguint un format de pregunta, cada dimecres us aniré presentant un nou objecte íntimament relacionat amb la cultura japonesa, per veure quant la coneixeu i aprendre coses noves sobre ella.

Sobre la resta de temes tractats en el portal, tractaré de parlar de temes el més diversos possibles, però el que segurament us interessarà més, com a lectors d’aquest bloc de viatges, es que a l’apartat turisme parlaré de molts altres llocs interessants de visitar al Japó, i que no tenen cabuda en aquest bloc per que jo encara no he tingut la sort de visitar-los.

anyjapo03

Així doncs, se’ns ve a sobre un any ple d’informació, diversió i d’aprendre plegats moltes més coses sobre el país del sol naixent. Tantes, que ja cal que us poseu els cinturons de seguretat, per que tornem a posar-nos en marxa!!!

anyjapo04

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: