Hatsumôde virtual

El temple Sensô-ji es un dels llocs més coneguts i fotografiats de Tôkyô, encara que la major part de les imatges es redueixen a mostrar una petita part d’aquest temple: la seva porta (possiblement més coneguda, gràficament parlant, que el propi temple).

Aquest temple, dedicat a Bodhisattva Kannon, ocupa una bona extensió dins de la populosa capital nipona, en mig del barri popular d’Asakusa, i es un dels temples més populars de la ciutat, i on tenen lloc alguns dels esdeveniments més concorreguts de tot l’any, com el Hatsumôde, la primera visita al temple durant la primera setmana de l’any que entra. Aquesta visita serveix per resar demanant que es compleixin els desitjos per al nou any, però també per renovar els amulets de l’any anterior i consultar els omikuji per saber que ens depara l’any.

hatsumode03

La coneguda porta Kaminarimon (porta del tro), dominada per una gegantina llanterna de paper dona accés al recinte del temple, encara que el primer que ens trobem al passar la porta es un llarg carrer comercial (Nakamise) on podrem trobar tot tipus de souvenirs i dolços. Es una zona que sempre està atapeïda de gent mirant i comprant, però si aconseguiu travessar-la (difícil segons amb qui aneu), arribareu finalment a la porta Hozomon que, al travessar-la, finalment podreu veure la sala principal, precedida d’una amplia zona per aconseguir els omikuji, o purificar-vos amb encens.

hatsumode01

Però el temple es molt més que aquestes dues portes i la sala principal, a la que potser li falta una mica d’encant a causa de la gran quantitat de gent que gairebé sempre hi ha. Al seu voltant podem trobar altres edificis secundaris i petits jardinets, de vegades oblidats pels turistes, com una pagoda de cinc pisos, el temple sintoista d’Asakusa o altres temples més petits, així com diverses estàtues i recordatoris que es mereixen una visita. La llàstima es que el jardí del Denboin (la residència del sacerdot principal), que diuen es preciós, no es pugui visitar. Però Sensô-ji ja posseeix suficients al·licients per justificar una llarga visita que ens ocupi bona part del matí (o fins i tot més si us entreteniu massa a la zona de Nakamise).

hatsumode02

De la història de Sensô-ji i dels edificis que el formen ja us en parlaré en un altre entrada. De moment això es suficient per a aquest Hatsumôde virtual.

明けましておめでとうございます!

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: