Ginza (銀座)

El barri de Ginza deu el seu nom a que era en aquesta zona on es fabricaven les monedes de plata en l’antic Edo. I tot i els profunds canvis que ha sofert (va ser testimoni d’una gran destrucció durant el Gran Terratrèmol de Kantô i durant la guerra), la veritat es que no ha perdut gens el seu esperit elitista, passant a convertir-se en un barri ple de botigues de luxe, restaurants exclusius, i una magnífica passarel·la d’excentricitats diverses (es el lloc més probable per poder veure algun ferrari o cotxes de tipus similar pel carrer).

Botigues com Mikimoto, Swarovski, Chanel, Carolina Herrera, Dior, Gucci, Louis Vuitton, i altres marques no tan internacionalment conegudes però igual d’elitistes, ens poden fer pensar que no es un lloc adient per fer compres si no ens sobren els diners, com a molt per poder somiar en el que compraríem si ens toqués la loteria. Però a la zona també hi ha els principals grans magatzems, nacionals i internacionals com Hankyu, Mitsukoshi, Seibu, Matsuya o Printemps (si els grans magatzems francesos), tots ells els equivalents del espanyol El Corte Inglés, on podrem trobar una mica de tot, i sobre tot coses assequibles per a qualsevol butxaca. I si volem coses més específiques, les principals cadenes de llibres, música i DVDs també es poden trobar pels seus carrers.

ginza05

ginza06

Un barri doncs tan sols pels interessats en fer compres o tafanejar aparadors? En absolut! Potser com a conseqüència dels diners que es mouen, sobre tot si passeges pels carrerons entre els carres principals, podràs veure diversos edificis arquitectònicament singulars. Iò també queden edificis antics prou interessants, com els grans magatzems Wako, amb la seva popular torre del rellotge, algunes estàtues especialment indicades per a “frikis” com una de Godzilla, o la icona més representativa de 20th Century Boys. I si no tenim prou amb això, la sala d’exposicions de Sony ens permetrà descobrir el darrer en tecnologia d’aquesta companyia, molta de la qual no arribarem a poder gaudir-ne fins dins d’uns anys.

ginza07

En conjunt un lloc per passejar, fer algunes compres si s’escau, i sobre tot deixar gaudir la vista (i potser també el paladar). Es un lloc que pots visitar una i altre vegada, doncs es transforma molt ràpidament i a cada visita segur que trobes canvis i descobreixes nous al·licients, com el fet que en determinats dies Chuodori (un dels dos carrers principals de la zona) passa a ser un carrer peatonal, cosa que et permet fruir encara mes del passeig per la zona. I a més a més, tot el barri està situat en una zona de fàcil pas, propera a altres zones de visita quasi obligada, així que ens hi podem deixar caure d’anada o tornada de un altre zona com Hibiya, el Palau Imperial, l’estació JR de Tôkyô o fins i tot la zona de Tsukiji.

Informació important:

ginza08

ginza04

Cruilla Yon-chome (Chuodori amb Harumidori) any 2001

Cruilla Yon-chome (Chuodori amb Harumidori) any 2001

Cruilla Yon-chome (Chuodori amb Harumidori) any 2006

Cruilla Yon-chome (Chuodori amb Harumidori) any 2006

Cruilla Yon-chome (Chuodori amb Harumidori) any 2010

Cruilla Yon-chome (Chuodori amb Harumidori) any 2010

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: