De compres pel Japó

Tot i que el Nadal no es una festivitat que es celebri al Japó, ja que els catòlics que hi ha son relativament poc nombrosos, en un país tan consumista seria inconcebible que no aprofitessin la oportunitat per llençar fortes campanyes comercials, encara que estiguin més enfocades al any nou (que si te una gran importància per a ells). Així, durant el mes de desembre (i de vegades ja des de finals de novembre), els grans magatzems i els eixos comercials competeixen per fer les il·luminacions nadalenques més espectaculars i per trobar la fórmula per atreure més clients que la competència.

Potser per això crec que aquest més es el més adequat per tancar la campanya “12 mesos, 12 temes” que he realitzat al llarg de tot aquest 2013 parlant dels centres i eixos comercials al Japó. Personalment no he estat al Japó en cap campanya nadalenca, però hi ha molts centres que tot l’any fan campanyes especials, i fins i tot centres que ells mateixos “son” un espectacle. I aquests son els centres dels que parlaré al llarg dels propers articles.

compres01

De vegades entrar en un centre o eix comercial japonès no es tan evident com podria semblar, ja que per arquitectura, decoració o ambient, hi ha nombrosos centres que et traslladen a altres zones o èpoques, o que inclouen alguna poderosa atracció que, inevitablement et conduirà fins a les botigues, que es el que realment els interessa, però ho fan d’una forma força subtil (hi ha qui diria que enganyosa, però la veritat es que funciona). Es evident que a les ciutats més grans com Tôkyô es on més fàcilment podem trobar-ne, però no son exclusius d’aquestes ciutats. I si no es el propi centre el que es especial, hi altres factors, com el que ofereixen o la gent que hi va, que el converteixen en un lloc que ben val una visita turística.

Així doncs, us convido a acompanyar-me de compres pel Japó, no tant per comprar, si no més aviat per fruir de l’ambient general… que sobre què comprar al Japó, ja en varem parlar el passat mes d’agost.

compres02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: