L’edifici més destruït en ficció

Tôkyô podríem considerar que es una ciutat de ciutats i territoris, una conurbació molt especial i única al Japó, que en el seu conjunt està governada per un ens molt més especial que la prefectura (l’equivalent a les províncies espanyoles), en part pel seu complex sistema, i segurament també per que alguns dels territoris (com les illes Ogasawara) estan situades a 1000km de la ciutat.

GovernMetropolita03

Tot l’aparell administratiu que governa aquest territori està centralitzat en l’edifici del Govern Metropolità, a Shinjuku. Es tracta d’un gratacels i diversos edificis annexos, amb algunes dependències que també poden ser d’utilitat per al turista. Així, hi ha una oficina d’informació turística, es el punt d’inici de diversos tours turístics personalitzats fets per voluntaris, i a la planta 45 (a uns 200m d’alçada) hi ha un mirador gratuït per veure la ciutat des de les alçades.

Aquest edifici te una forma bastant característica, cosa que el fa fàcilment reconeixible quan surt a pel·lícules o series d’anime o d’imatge real. I de fet, segurament l’haureu vist en nombroses ocasions, especialment a les produccions ambientades al futur, o les de temàtica post-apocalíptica o de desastres, doncs es probablement l’edifici més destruït en la ficció de tots els de Tôkyô (amb permís de la Torre de Tôkyô, que també es una de les grans damnificades a la ficció, tot i que també es una de les grans salvades en mig de la destrucció). No se si inconscientment els autors tenen un gran desig de destruir aquest centre de poder, o si el fet de tindre les seves dues torres característiques fan que l’edifici sigui l’objectiu més assequible per demostrar la destrucció, però al cap i a la fi, sempre rep la pitjor part del cataclisme, sigui quin sigui.

A GITS queda sota les aigües.

A GITS queda sota les aigües.

GovernMetropolita02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: