K-on! a Kyôto

kon04

K-on! es una sèrie de manga del tipus 4koma (pels que no sabeu què vol dir això, seria l’equivalent a les tires de vinyetes que estem acostumats a veure als diaris), que en la seva adaptació a sèrie d’anime per la televisió va tindre un èxit sorprenentment gran. En un dels episodis de la sèrie els alumnes del darrer curs fan, com es habitual, un viatge “de fi de curs” a Kyôto. A la sèrie aquest viatge el fan amb shinkansen, i s’hi estan un parell de dies en un hotel gran doncs en total son força alumnes els hi van, i a més a més coincideixen amb altres escoles de diverses procedències. A més a més de les aventures, fan diverses visites turístiques, en grup o per lliure, i al llarg d’aquests episodis es poden veure molts racons de l’antiga capital imperial, llocs que s’han vist reflectits en un mapa de la ciutat i els voltants anomenat K-yoto!!, on es mostren fotos reals i imatges de la sèrie (no gaire sorprenentment, la sèrie ha estat animada per Kyoto Animation, la mateixa productora que en el cas de Hyouka, protagonista del plànol turístic de Hida-Takayama).

kon05

Personalment puc assegurar-vos que, sobre tot a la primavera, la ciutat es envaïda pels estudiants, que acostumen a concentrar-se bàsicament en els mateixos llocs (pels voltants de Kiyomizu-dera no pots donar una passa que no et trobis amb mitja dotzena d’estudiants més). També m’he trobat amb diversos grups (aquests petits) que s’estaven al mateix ryokan (al Ryokan Towa) que jo, encara que no s’hi estaven més d’una nit o dues com a molt (en vuit dies crec que em vaig creuar amb tres grups diferents). La gran diferència amb la mateixa situació (grup d’estudiants de viatge de fi de curs allà on t’allotges) en un hotel occidental es que pràcticament ni te n’assabentes que hi son (res de sorolls ni corredisses per la nit). Si se que hi eren era per que es notava un grup tan gran a l’hora d’esmorzar, per que alguna vegada vaig coincidir a tornar a la mateixa hora que arribava un grup, i que l’ofuro el tenien reservat en exclusiva en un període de temps determinat (era tan aviat, que mai em va afectar, doncs a aquelles hores encara estava voltant per alguna banda). Fins i tot un cop que la noia d’un grup quasi em va atropellar al sortir de l’ascensor, l’única reacció va ser una riseta nerviosa, un mig pronunciat “sumimasen” i que ella sortís encara més ràpidament cap a una habitació.

kon01

kon06

Kyôto es una ciutat tan complerta i amb tants llocs interessants que no te l’acabes (crec que va quedar perfectament demostrat l’any passat amb la Bloc-Marató temples de Kyôto, que va durar tot l’any), i molt menys en un viatge tan curt com fan aquests estudiants (jo porto quatre visites i encara hi ha llocs que m’he quedat amb les ganes de veure), així que suposo que es normal que es concentrin en uns pocs llocs més emblemàtics (per a ells i per a tots els turistes que no disposen de massa temps) com poden ser Kitano Tenmangû, Kinkakuji, o el ja mencionat Kiyomizu-dera (l’abundancia de botigues d’omiyage als carrers dels voltants, i el santuari Jishu jinja, dedicat a l’amor suposo que hi tenen molt a veure en aquesta predilecció).

kon03

kon08

En tot cas, si encara us faltava algun al·licient per visitar l’antiga capital imperial, reviure el viatge d’aquest grup d’estudiants en pot ser una més.

kon10

kon07

kon02

kon09

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: