Hyouka i Hida-Takayama

Hyouka es una novel·la de misteri escrita per Honobu Yonezawa que ha estat adaptada al manga (3 volums recopilatoris fins ara) i a l’anime. En ella se’ns explica la història d’Oreki Houtarou i els seus tres amics, tots ells pertanyents al Club de Literatura Clàssica, un club al que Oreki va ingressar per ajudar a la seva germana. Però, tot i que oficialment es dediquen a la literatura clàssica, en realitat es dediquen a resoldre qualsevol misteri que sorgeixi dins o fora de l’escola, per desgracia de Houtarou, que es un manta i voldria no tidnre que fer res, cosa que Chitanda Eru no li permet. El 2012 la sèrie va ser adaptada al anime per Kyoto Animation, sota la direcció de Yasuhiro Takemoto. En total consta de 22 episodis que adapten las quatre primeres novel·les, més un OVA, emès a principis de 2013.

hyoukaTakayama01

hyoukaTakayama02

Probablement us estareu preguntant que te tot això a veure amb fer turisme pel Japó, però la veritat es que te molt a veure, doncs l’anime està totalment ambientat en una població situada en mig dels denominats Alps Japonesos, concretament a Hida-Takayama, i molts dels llocs que apareixen a la sèrie pots trobar-les a la realitat si visites la ciutat. Es per això que, aprofitant la popularitat de la sèrie, les autoritats turístiques de Hida-Takayama van decidir realitzar una promoció turística en col·laboració amb Kyoto Animation, que va culminar durant el festival anual de primavera (molt similar al de tardor, del que ja us en vaig parlar) de la població amb una edició de tirada limitada (10.000 unitats) de la guia turística de la ciutat que habitualment pot trobar-se en qualsevol de les seves oficines de turisme. La particularitat d’aquesta guia es que se li han afegit els diversos escenaris reals de la ciutat que apareixen a la sèrie. També com part d’aquesta campanya, a les botigues de regals es podia trobar una sèrie limitada de postals amb diverses escenes de Hyouka en que es poden apreciar detalls de la ciutat.

hyoukaTakayama05

hyoukaTakayama06

Entre altres punts que pots veure tant a la sèrie com a la vida real trobem carrers pels que sembla que no ha passat el temps, com en el que es troba Kasukabe Mingei-kan, o algunes vistes de la ruta Higashiyama.

hyoukaTakayama03

hyoukaTakayama04

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: