Otome Road

Tôkyô, la capital del Japó, està formada per nombrosos nuclis bastant independents, cadascun del quals, en certa forma, es pot considerar un “centre” de la ciutat. I al món otaku també existeixen diversos “centres” on es desenvolupen les activitats relacionades amb aquest món. Sens dubte Akihabara, del que ja us n’he parlat anteriorment, i que tothom coneix o com a mínim n’ha sentit a parlar, es el centre més important, però això es deu en bona part al fet que el món otaku es majoritàriament masculí.

Malgrat això, les dones també son otakus, i existeixen nombrosos productes i series dedicades exclusivament a elles. I, com no podia ser d’altre forma, també tenen un “paradís otaku” dedicat majoritàriament a elles. I aquest lloc es Otome Road, a Ikebukuro.

OtomeRoad02

OtomeRoad03

Si ho comparem amb l’amplia zona que ocupa el barri d’Akihabra, Otome Road es tan sols un carrer d’uns 200 metres de longitud, però tot i així des de que la pel·lícula Densha Otoko (2005) va presentar al zona com l’Akihabara femení, la seva importància no ha deixat de créixer.

En els seus inicis (allà per 1980) a la zona tan sols hi havia una botiga d’Animate i una d’Animepolis, que, al estar situades a Ikebukuro, una zona considerada més atraient per a les dones que el definitivament dominat pels homes d’Akihabara, tenien una major presència de material per a dones. Però tot i això, la poca varietat que existia en aquells temps d’aquest tipus de material feia que seguis sent un lloc pensat per a un públic masculí. Malgrat tot, amb el fort creixement d’Akihabara en el món otaku masculí, els productes orientats a dones van anar cobrant cada cop més pes a Otome Road, i quan Animate es va remodelar l’any 2000, i a la vegada es va obrir una botiga de K-Books, l’oferta es va reorientar ràpidament cap a les dones, i molt especialment cap als doujinshui pensats per a elles, iniciant un camí que ja no ha tingut aturador.

Hi ha qui denomina aquest carrer amb el terme despectiu Fujoshi Street per riures de les dones otaku, però això no ha evitat que es converteixi en un dels nuclis otakus més importants de la ciutat, conjuntament amb Akihabara i Nakano Broadway.

OtomeRoad01

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: