Tôkyô Big Sight (東京ビッグサイト)

bigsight01

Tòkyô Big Sight es el mot popular que rep el Centre Internacional de Convencions de Tôkyô (東京国際展示場), un edifici realment singular, situat a l’illa artificial d’Odaiba, i que pels otakus es doblement important doncs per una banda es el lloc on es celebren algunes de les més importants convencions del sector (com el Komiket, per posar tan sols un exemple), i per l’altre, es habitual que aparegui en aquells manga i anime que tracten el món dels otakus, precisament com a lloc on van els protagonistes en diverses ocasions. Hi ha diversos títols en que apareix, però potser on es més evident es a Genshiken, el manga i anime en que els membres de la “Societat per al Estudi de la Cultura Visual Moderna” hi acudeixen diverses vegades, primer com a visitants, i posteriorment, com a expositors en una edició del komiket.

visitar02

Al llarg de l’any l’edifici es la seu de nombroses activitats que no tenen res a veure amb el món otaku, però els dies que hi ha un esdeveniment d’aquests les cues que arriben a formar-se son espectaculars, i els diversos transports que porten fins la zona estan a rebentar. Amb transport públic, el més adequat per arribar fins el Tôkyô Big Sight es la línea Yurikamone (coneguda per ser una línea que funciona sense conductor), que comença a l’estació de Shimbashi, i baixant a Kokusai-Tenjijo, ens deixa a menys de 3’ caminant del nostre destí. També s’hi pot anar amb la línea Rinkai de JR, que ens deixa a uns 5’ caminant (el nom de l’estació es el mateix que en el cas de la línea Yurikamone). També hi ha algunes línies d’autobús que ens deixen més o menys a prop, i fins i tot l’autobús aquàtic te una parada a tan sols 2’ del centre de convencions.

bigsight04

L’interior de l’edifici te alguns elements força espectaculars, però com si visiteu l’interior segurament estareu més pendents del contingut que el contenidor, només destacaré que, si aneu a veure’l quan no hi ha cap convenció otaku, la zona que l’envolta està plena d’elements i edificis moderns que us poden interessar. I com a nota final, pel que sembla, en els propers Jocs Olímpics Tokyo2020, l’edifici serà on es celebrin les competicions d’arts marcials, a més de servir com a centre de premsa, així que sens dubte el podrem veure moltes vegades, si més no, per la televisió.

bigsight03

bigsight02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: