Akihabara (秋葉原)

akihabara05

Si hi ha un lloc emblemàtic de visita obligada per a qualsevol otaku, aquest es sens dubte el barri d’Akihabara. Però no sempre ha estat així, i es que la fama d’aquest barri va començar per motius molt diferents. Després de la guerra es va formar un important mercat negre sota les vies del tren, que als anys 50 es va anar consolidant en forma de negocis legals d’electrònica en general. En aquella època podies trobar qualsevol tipus d’aparell o component electrònic de la cada vegada més poderosa industria japonesa, i amb els anys el barri es va convertir en el “barri de l’electrònica”, com encara se’l coneix. Era un lloc on anava la gent a aconseguir el que no podia trobar a altres llocs, o a uns preus molt competitius. Tant era així que, quan van començar a desembarcar-hi les grans marques, era el lloc on els turistes havien d’anar per trobar les darreres novetats de la industria japonesa.

akihabara06

No se molt be quan va començar a canviar això, però el cert es que a partir del canvi de segle, el barri cada cop es menys electrònic i més otaku. Al principi s’hi van establir les grans cadenes de jocs recreatius i algunes botigues de productes relacionats amb manga i anime, generalment en forma de botigues petites i gairebé amagades. Mica en mica els edificis es van anar omplint d’aquestes petites botigues, fins el punt que un edifici sencer hi podia estar dedicat, amb un negoci diferent a cada pis. Per la seva banda, les grans cadenes que venien electrònica van començar a obrir tants centres per tot arreu, que el barri va deixar de ser “especial” en aquest camp.

akihabara07

akihabara04

La darrera vegada que vaig visitar Akihabara el barri estava irreconeixible. Seguien existint les grans botigues d’electrònica i les de cadenes de videojocs, però molts edificis antics havien estat substituïts per edificis nous pertanyents en molts casos a les grans marques del món del manga i l’anime com Animate, Mandarake i un llarg etc., i les botigues que ara estaven relegades als carrerons dels voltants ja no son les de manga i anime, si no les que encara sobreviuen d’electrònica.

I pels amants del hentai, si be abans podies trobar molts elements d’aquest gènere en els soterranis dels edificis, ara hi ha fins i tot un edifici sencer que diuen es un dels sex-shops més grans del món.

akihabara03

visitar04

Si ara dones una volta pel barri, gairebé només trobaràs noies fent propaganda del respectiu maid café, segons el dia fins i tot trobaràs el carrer principal tallat al trànsit, i grans cadenes comercialitzant tot el que un otaku pot desitjar… i per poder descansar una estona ja no tens tan sols la possibilitat del Starbucks de torn, si no també cafès temàtics. Tot en mig d’una arquitectura força moderna que, personalment, crec que li ha fet perdre una gran part del seu encant.

akihabara01

akihabara02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: