Seguint les passes de la història

visitar10

No es potser un dels motius més habituals per viatjar, però tot i així hi ha gent que el que li agrada es veure amb els seus propis ulls on van tindre lloc esdeveniments que consideren interessants. La major part d’aquest interès s’enfoca a les èpoques antigues i, sobre tot, a les batalles. Es per això que de vegades es fan “reenactements” o reconstruccions de batalles històriques. Aquesta es una tradició més anglosaxona que llatina, però també es fan al Japó, on a més a més, per la seva conservació dels costums, es poden veure també demostracions d’arts antigues, com disparar amb arc o dispars de teppô, on pots vestir-te com els samurais antics, i potser fins i tot tocar armes com les que feien servir els guerrers de l’antiguitat.

Es evident que el pas del temps ha fet canviar molt la fisonomia de qualsevol paisatge, i per tant l’entorn ja no es el mateix que en aquells períodes històrics, però al Japó hi ha molta voluntat per conservar la història, i per tant els llocs històricament destacables son fàcilment localitzables, si be potser no es conservin de la millor forma per fer-nos una idea més clara de què va succeir. Així, encara son visibles, per exemple, els forats de bala en una muralla produïts pels combats durant les guerres de la Restauració Meiji, o la cova on es va refugiar en els seus darrers dies el revolucionari de Satsuma, Saigô Takamori, però també hi ha cartells i representacions del que va succeir, per exemple, en un parc al mig de l’actual Ôsaka.

visitar01

visitar15

Evidentment, en un país amb una tradició guerrera tan extensa en el temps, el país està farcit de llocs per visitar si ets un enamorat de la història, des de museus com el Yushukan, passant per infinitat de castells i edificis de gran rellevància històrica com el Palau Imperial de Kyôto, fins a rutes senceres que segueixen les passes de grans personatges que han quedat immortalitzats en obres literàries com Genji Monogatari.

visitar14

visitar16

I si encara no tens prou amb això, pots anar a les reconstruccions modernes de períodes històrics, com parcs temàtics basats en la Era Edo, cases ninja, o fins i tot els escenaris on s’han rodat bona part de les pel·lícules de samurais japoneses.

visitar11

visitar13

visitar12

Com podeu veure, les opcions son il·limitades, i prou amplies com per que sigui possible afinar un moment concret de la història, o quin grau de “autenticitat” volem. I fins i tot restringint les opcions, no ens el acabarem amb uns pocs viatges!

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: