Japó Otaku

Especialment entre els més joves, el Japó està de moda per la cultura otaku: manga, anime, videojocs, cosplay… Japó es el bressol de tota aquesta cultura, i es lògic que els aficionats enfoquin qualsevol viatge al país amb una mentalitat gairebé totalment “otaku” (en el sentit que se li dona a occident a aquesta paraula, no en el sentit original japonès).

visitar02

Per un viatge otaku al Japó, el primer que cal tindre en compte son les dates, l’elecció de les quals es molt probable es que tinguin poc a veure amb els raonaments més habituals com l’estació. Per un otaku el més important seria fer coincidir la visita amb algun esdeveniment important que es vulgui visitar, com el komiket, o el World Cosplay Submit. Al llarg de l’any hi ha una gran quantitat d’esdeveniments d’aquest tipus, així que les possibilitats son múltiples, i el més adaptades als gustos personals (convencions de videojocs, de cosplay, de doujinshi,…) possible. Assistir a una convenció es una mica restrictiva pel que fa als llocs que visitar, doncs la majoria tenen lloc a Tôkyô o voltants (la prefectura de Chiba, principalment) i, tot i que el WCS te lloc a Nagoya, per la resta del país els esdeveniments son més petits, o més locals, cosa que els hi pot restar interès per a l’otaku estranger.

Però assistir a alguna convenció no es l’únic al·licient que te un otaku per visitar Japó. Les compres sens dubte tindran un paper destacat, cosa que ens portarà a una visita obligada a Akihabara, i molt probablement a altres llocs, no sols a la capital (on també tenim, per exemple, Nakano Broadway o Ikebukuro), si no també en altres ciutats, com Denden Town a Ôsaka.

Ghibli02

I en algun respir entre convencions i compres, es vital per a qualsevol otaku trobar un forat per visitar el Museu Ghibli de Mitaka, i segurament quan estigueu de compres per Akihabara, fareu una paradeta per descansar en un Maid Café i/o en un cafè temàtic.

visitar05

visitar06

visitar09

Convencions, compres, descansos temàtics… es que si fem un viatge otaku no hi ha res més a fer? Doncs la veritat es que res més lluny de la veritat. També es poden visitar museus com el ja mencionat de Ghibli, o els museus dedicats a diversos mangakes, generalment en les seves poblacions d’origen, o on van desenvolupar la major part de la seva feina, i a Kyôto també podem visitar un museu exclusivament dedicat al manga (l’únic genèric de tot el país).

Tot això està molt be, però del país en si no veurem res? Doncs també podem fer una visita “normal” del país sense deixar de ser otakus per uns dies. I es que a algunes poblacions famoses per obres de manga o anime hi ha diverses estàtues o localitzacions “dedicades” a aquestes obres, com les estàtues que hi ha repartides pels carrers de Kameari, o les que hi ha a Tottori, de on es originari Gôshô Aoyama, autor de Detectiu Conan. Però podem anar encara més enllà, i visitar els llocs reals que han inspirat escenes i fons de les nostres series preferides. Algunes poblacions, com Hida-Takayama, han arribat fins el punt d’editar una versió de les seves guies turístiques incloent-hi, a més de les atraccions habitualment recomanades, els llocs físics que apareixen a una sèrie famosa (en el cas de Hida-Takayama es la sèrie Hyouka).

visitar03

Així doncs, per molt otakus que sigueu, podeu organitzar el vostre viatge temàtic al Japó sense recances, que teniu llocs i motius sobrats per visitar molts dels seus recons i fruir d’unes vacances inoblidables!

visitar08

visitar04

visitar07

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: