Què menjar al Japó: matsuris

Els festivals japonesos, o matsuris, tenen molts atractius que fan molt recomanable assistir a qualsevol que us pugueu trobar (o encara millor, planificar) durant un viatge al Japó. Segons la seva importància i duració, en ells podem trobar diversos elements, des de simples processons i desfilades per commemorar el motiu del matsuri, fins a atraccions i botigues de tota mena. Però si hi ha una cosa que es comú a tots els matsuris, siguin pel motiu que siguin, i durin el que durin, son les paradetes de menjar. Podrà variar el nombre i la varietat, podran tindre algun tipus de “plat” estrella segons el lloc o el motiu del matsuri, però segur que no faltaran.

menjar35

menjar39

Darrerament he pogut comprovar que cada cop estan ocupant més lloc les parades amb menjars estrangers, com els falafel o els dolços que tots podem conèixer, però encara tenen prou vitalitat les parades de menjars molt més tradicionals, o que tot i ser adaptacions de menjars estrangers, porten tant de temps dins els hàbits d’alimentació dels japonesos, que podríem dir que ja en formen part.

menjar41

menjar40

Què podem trobar per menjar als matsuris? Doncs prou varietat com per no poder tastar-ho tot, ni que sigui en porcions petites… a no ser que vulgueu sortir rodant! En l’apartat dels plats característics (però no exclusius) dels matsuris trobem els takoyaki (les famoses boletes de pop), yakisoba, yakitori (pinxos de pollastre) okonomiyaki i unes truites tan carregades que elles soles serveixen com tot un àpat, però també kara-age, nikuman i altres plats originaris de la cuina xinesa però totalment adoptats. En els que es celebren quan encara no fa massa calor també podem trobar oden, i en els més grans es possible trobar una varietat de pinxos molt més variada o específica de la zona, com els de calamar, vedella (a la zona de Hida, per exemple), etc. I si seguim amb la cuina importada, podem trobar, per exemple, frankfurts, encara que al Japó els venen sense el pa, punxats en una vareta de bambú.

menjar42

menjar37

En l’aspecte dels dolços, tenim molts dels que ja vaig mencionar anteriorment al parlar dels dolços japonesos, com el taiyaki i qualsevol altre forma imaginable de preparar-los, o els dango. El que quasi sempre trobaràs també son plàtans, punxats en una vareta de bambú i amb diversos recobriments (majoritàriament xocolata).

menjar38

I pel que fa a les begudes, tot tipus de té en llauna o ampolla, cerveses i altres refrescos, tot i que, tret d’alguna comptada excepció, res que no puguem trobar igualment (i més frescos) en qualsevol màquina expenedora, que amb les que arriben a haver-hi, segur que n’hi ha alguna a prop de les paradetes de menjar del matsuri.

Com veieu, un matsuri no es sol un conjunt d’activitats que ens poden interessar més o menys, ni una forma de veure un dels divertiments preferits dels japonesos, si no tota una experiència culinària que no us podeu perdre sota cap concepte, ni excusa de mal pagador.

menjar36

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: