Què menjar al Japó: cuina internacional

Hi ha gent que, quan viatja, pretén que les coses siguin el més similars a les de casa seva com sigui possible. Es per això que hi ha gent que busca menjars similars als que està acostumat i no experimenten els sabors locals, be per aprensió, be per xovinisme. A molts llocs això no es cap problema, be per que estan acostumats a rebre turistes i s’adapten als seus gustos, o be, com passa al Japó, per que es habitual trobar restaurants d’altres cuines per satisfer els desitjos dels seus propis habitants. Així, sobre tot a les grans ciutats, es relativament senzill trobar un restaurant espanyol, un italià (sobre tot pizzeries i de pasta), un francès… per mencionar tan sols les cuines a les que estem més acostumats. El menjar potser no sigui exactament igual al que podríem pensar, doncs s’adapta en el possible als gustos locals, però si no volem arriscar-nos amb la cuina local, o sentim una mica d’enyorança de plats més habituals, sempre podem recorre-hi. Personalment crec que es una oportunitat perduda, però cadascú es lliure d’escollir el que menja.

menjar25

menjar24

En qualsevol cas, avui no vull parlar tant d’aquests restaurants de cuina internacional (o al menys no dels de cuines occidentals), si no de dos altres tipus de cuina: l’adaptació japonesa de la cuina internacional i la cuina d’extrem orient (de la Xina i Corea, bàsicament).

Cuina Xinesa i Coreana

menjar28Per història, proximitat, i pel nombre de població immigrada, es evident que la influència de la Xina i Corea es força important, fins el punt que ers habitual trobar barris xinesos i coreans a algunes grans ciutats japoneses. Així, son famosos els “chinatowns” de Yokohama i Kobe, o la zona d’Ôsaka coneguda com a “koreantown”. Però aquestes no son més que zones d’alta concentració de negocis (sobre tot de restauració) relacionats directament amb aquestes cultures. De restaurants xinesos i coreans se’n poden trobar fàcilment fora d’aquestes zones.

menjar27

Sobre la cuina coreana no puc dir massa, doncs tan sols la conec superficialment, però de la cuina xinesa el que si puc afirmar es que no te res a veure amb el que, tret d’algun restaurant molt selecte, es habitual trobar, per exemple, a Espanya. I sobre tot no tenen res a veure amb el que a casa denominen “xino culeiro”. Els restaurants xinesos al Japó, fins i tot els més senzills, t’ofereixen una varietat de plats i sabors que mereixen, com a mínim, un tast. I si aneu en un grup nombrós, fins i tot us recomanaria algun dels menús amb gran varietat plats que ofereixen alguns restaurants per a un mínim de tres a cinc comensals.

menjar23

menjar26

menjar22

Cuina internacional “made in Japan”

En més d’una ocasió ha he mencionat la facilitat que tenen els japonesos per agafar tot allò que els arriba de fora i adaptar-ho als seus gustos. I hi ha una sèrie de plats en que realment han fet això amb resultats molt saborosos. Coses tan comuns per a nosaltres com una hamburguesa, l’han tret del seu panet i te la poden oferir amb un acompanyament molt més saludable que el de les hamburgueseries, tot servit sobre una planxa que permet acabar de fer la carn (generalment aquestes hamburgueses son considerablement gruixudes).

menjar29

I el mateix es podria dir de certes formes de presentar la pasta, que difereixen bastant de la italiana. Son plats que es poden trobar en diversos restaurants, com els anomenats “familiars”. Pels més conservadors en qüestions culinàries, es una bona forma de menjar el que els agrada, amb un cert “toc japonès”, de forma que ni que sigui de passada, hagin aprofitat una mica més el viatge. I també es una bona opció pels que ja estiguin farts de menjar “arròs amb…”.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: