Què menjar al Japó: dolços

No se si els japonesos tenen una predisposició genètica pels dolços o què, però la veritat es que de vegades ho sembla quan veus la gran quantitat de productes que podríem incloure en aquesta apartat (encara que alguns no siguin gaire dolços), i les botigues que els venen. De fet en aquest aspecte al Japó podríem diferenciar dos grans grups: els dolços inspirats en la rebosteria occidental, i els propis del Japó. Entre els primers podem trobar tot tipus de pastissos, i tan sols mirar l’aparador de les nombroses pastisseries que hi ha et deixaria enganxat al vidre. Pastissos de tot tipus, amb un aspecte (des de la decoració fins al propi aspecte dels ingredients del pastis) i un sabor que us traslladaran al setè cel.

menjar06

Al Japó es bastant habitual comprar porcions d’aquests pastissos, de vegades diverses porcions de sabors diferents, tan perfectament empaquetats, si els has comprat en una pastisseria, que quasi et dona pena obrir-ho. Però a quasi be totes les zones de restaurants de, per exemple, els infinits centres comercials, com a mínim hi haurà una “cafeteria” on podràs fruir d’una beguda i un tros de pastis a escollir entre una gama tan amplia i apetitosa que no sabràs quin escollir. En aquests locals també es habitual que facin el que ells anomenen “parfait”, que son copes amb varietat de fruites (naturals, no confitades), nata, gelat, i potser altres elements. La combinació, com es habitual al Japó en tot el que te a veure amb el menjar, artísticament distribuïda per la copa i, de vegades, tan monstruosament gran que, o be el comparteixes entre varies persones, o be t’alimenta per tot el dia (si pots acabar-te’l). Aquestes copes poden arribar a ser molt més cares que un dinar en qualsevol altre restaurant de la mateixa zona comercial (he arribat a veure algunes que costaven 3000円, el doble o el triple que un dinar).

menjar10

menjar11

Pel que fa als dolços propis del Japó, la veritat es que si ens diuen els ingredients probablement pensaríem que no poden qualificar com a dolços (o fins i tot no ens els menjaríem), però la veritat es que estan boniiiiiiisims!!! I no son massa empallegosos (a mi el dolç no es una cosa que m’agradi especialment). Moltes vegades es tracta simplement d’una massa que recobreix una pasta de mongeta vermella, o productes elaborats a base d’arròs… Així dit no semblen gaire adients com a “dolços”, veritat? Si us parlo d’azuki o de mochi, us sona millor? Doncs el que realment es impressionant es el resultat final. Canviant la forma de la massa o el rebliment tenim diferents tipus de, per exemple, taiyaki, molt habituals en els matsuris i fins i tot en botigues especialitzades.

menjar07

Però també a les zones turístiques, a les botigues d’omiyage (records) trobarem moltes varietats de dolços per regalar. Però en aquests casos aneu en compte, doncs sempre fan servir productes molt frescos, de temporada, i es possible que no resisteixin el temps que trigueu en tornar a casa. De fet, es probable que us preguntin, si es per regalar, quan arribareu a casa, i es neguin a vendre-us segons què, doncs ja us arribarien caducats.

menjar12

Per la seva banda, hi ha moltes formes de fer servir el mochi, però la més habitual es el dango (boletes de mochi) amb sabors o amb diversos recobriments (algunes zones son especialment famoses pels seus dango i podeu trobar petites botigues que en venen per tot arreu).

menjar08

Ja us esteu llepant els bigotis? No es per menys ja que com podeu veure la varietat es tal que podríeu estar menjant dolços diferents sense parar durant tot el vostre viatge i segurament no repetiríeu cap. I si, com a mi, no us agrada massa el dolç, no us preocupeu, els “parfait” i els propis del Japó no son tan empallegosos i estan molt bons. De fet, fins i tot alguns de “occidentals” que he provat no eren tan dolços com es podria pensar, però com d’aquests no en vaig provar gairebé cap, no podria dir si es habitual, o es que en aquell cas concret el pastisser no va fer servir tant de sucre.

Informació important:

menjar09

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: