Què menjar al Japó?

menjar04

Fer un viatge culinari al Japó pot ser un molt bon motiu per visitar aquest país, i suficientment complert com per convertir-se en gairebé l’únic. La riquesa gastronòmica del país nipó va molt més enllà dels característic sushi o dels fideus, i més complert que un simple “què menjar?”, per convertir-se també en un “on menjar?”. I es que en molts casos, l’experiència culinària no depèn únicament del contingut del plat que tinguem davant, si no que es tant o més important on ens el mengem.

menjar01

Al llarg d’aquest més anirem repassant algunes de les possibles experiències culinàries que podeu experimentar al Japó, però ni hi estaran totes contemplades (seria necessària una sèrie molt més llarga), ni pretenc que es converteixi en una guia del “cóm i on menjar”, ja que com tot el que escric en aquest bloc, només penso parlar del que tinc una experiència directa. Hi ha moltes més possibilitats que no he experimentat, com els ranxos dels lluitadors de sumo o els restaurants més prestigiosos (i cars), per posar tan sols un parell d’exemples. I fins i tot dins d’una mateixa experiència culinària, en alguns casos us pot ser impossible menjar en un restaurant (com per exemple, el de sushi de Ono Jiro a Ginza), ja que es requereix fer una reserva amb setmanes, mesos o inclús anys de temps.

Això si, es gairebé impossible que us quedeu sense menjar, doncs molts locals estan oberts de forma ininterrompuda, i si tot falla, els konbini estan oberts les 24h, i sempre s’hi pot trobar alguna cosa per menjar.

menjar03

Els japonesos son uns autèntics experts en agafar el que més els agrada de l’exterior, i adaptar-ho als seus gustos, així que, tot i que generalment podem trobar tant dels plats japonesos com de plats més internacionals, de la cuina xinesa i coreana principalment, però també de les principals cuines europees i de la resta del món, sempre que parlem d’una cuina forana, no cal dir que potser no sigui exactament igual a la que nosaltres podem tindre en ment, ja que els plats es poden haver vist fortament influïts i modificats per adaptar-se als gustos propis dels japonesos.

menjar05

Un tema a part es la beguda, doncs excepte en el cas de les izakayas, on el menjar es més una forma de fer passar l’alcohol, en general he pogut comprovar que els japonesos no beuen massa líquids amb el menjar, i que el got d’aigua o té (segons el local i l’època de l’any) que acostumen a servir-te tan sols entrar, sol ser més que suficient com a beguda (ho diu algú que es capaç de beure més de mig litre de beguda amb cada menjar). En molts llocs per menjar demanar una beguda a part no es habitual, i en el cas dels més econòmics, pot arribar-te a costar tant com el propi menjar.

menjar02

Així doncs, només em queda desitjar-vos bon profit! i recordar-vos que si voleu saber com fer exquisits plats de cuina japonesa, al portal Descobrir Japó hi trobareu nombroses receptes.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: