Què comprar al Japó: Segona ma

Personalment no soc massa partidari de comprar objectes de segona ma, excepte en casos excepcionals com cotxes i altres elements amb els que et pots estalviar realment molts diners, però la raó bàsica es que he vist com molta gent tracta els seus objectes, i no vull ni imaginar-me com estaran un cop descartats per vendre com a segona ma. En canvi, al Japó la veritat es que la gent en general cuida molt be de les coses, i pots veure objectes de segona ma que juraries i perjuraries que son nous, o tot just “desprecintats”.

Dit això, es evident que molts dels objectes que es puguin arribar a comprar al Japó de segona ma no tenen cap utilitat pel turista. Què podem doncs trobar de segona mà que realment ens pugui interessar? Llibres, videojocs, DVD’s, roba (sobre tot kimonos), fins i tot algun aparell electrònic petit (potser una consola per poder jugar els jocs que no funcionen en les de altres països).

segonaMa02

Els kimonos son peces de roba molt cara, però de vegades pots trobar-ne de segona ma a preus molt assequibles en els mercats que acostumen a situar-se en els temples, tot i que en aquest cas estaríem parlant de compres d’oportunitat (però si no busqueu, segur que no trobareu). Dels DVD’s, els videojocs i els aparells electrònics ja n’he parlat una mica al parlar de les compres de tecnologia, per la qual cosa només afegiria que davant del dubte, sempre podem recórrer a comprar-ho de segona ma, de forma que si no ens surt be, al menys haurem malgastat menys diners (de vegades molt menys).

segonaMa01

Sobre els llibres (on hi inclouria els llibres de manga), es clar que, encara que també en podem de trobar en anglès i altres idiomes, la immensa majoria estan en japonès, i per tant no interessar a molts de vosaltres. Però la veritat es que en aquest grup jo englobaria molt més que simples llibres per llegir (tot i que llibres de segona ma es la millor opció per practicar japonès, sobre tot si no en saps massa, i estàs més interessat en aprendre que en el contingut propi del llibre). Abans gairebé per tot arreu trobaves llibreries de vell, on a més a més de llibres podies trobar també revistes antigues i material que d’altra forma seria totalment impossible de trobar. Malauradament la majoria han anat desapareixent, i només queden les de les zones famoses per tindre una botiga de vell al costat de l’altre, o en algunes cadenes com Book Off, on es poden trobar sobre tot mangas, però també llibres, DVD’s, música, etc. de segona ma o excedents de producció.

En tot cas, si teniu l’oportunitat, buscar i remenar en una d’aquestes botigues us pot permetre trobar autèntiques joies i descobrir noves experiències.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: