Què comprar al Japó: Tecnologia

Fa temps un dels grans avantatges de poder viatjar a Japó era que podies trobar aparells tecnològics que probablement mai acabaries podent trobar al teu país, o si ho aconseguies, seria molt de temps després de la seva aparició al Japó. I probablement tot et sortiria molt més econòmic que quan (i si) poguessis adquirir-ho al teu país. Amb els anys s’ha anat reduint aquesta diferència, i ara com a molt pots adquirir les darreres novetats una mica abans que a casa. Segueixen havent-hi models que no arribaran mai a les nostres costes, però realment només els que volen alguna cosa molt, però molt específica, ho notaran realment. I l’altre gran avantatge que hi havia abans també ha deixat de ser una bicoca, doncs si be en general els preus segueixen sent una mica més econòmics, la diferència s’ha reduït molt. Això si, per les compres cares la possibilitat de no pagar els impostos fa que l’estalvi final si que sigui prou llaminer.

tecnologia01

Un altre cosa que ha canviat força en els darrers anys es on comprar els aparells tecnològics. Abans si volies trobar diverses opcions entre les que escollir i que fossin compatibles amb el corrent, el sistema emprat, etc. al teu país, el millor era anar a Akihabara (per alguna cosa se’l coneix com el barri de la electrònica). Ara, la veritat, encara que pots seguir trobant coses interessants, ja es el menys important de la zona. Les grans cadenes com Yodobashi Camera, Bic Camera, o l’expansió de Laox fora d’Akihabara han fet que sigui molt senzill trobar per tot el Japó, i en gairebé qualsevol zona, una botiga força ben sortida de tots els productes que puguem arribar a imaginar.

Però què es el que realment podem adquirir al Japó que valgui la pena? El primer que se m’acut son les càmeres de fotografiar i de vídeo. Hi ha gent que el primer dia en el país nipó el dedica exclusivament a visitar botigues per adquirir la càmera que faran servir durant les vacances. La veritat, es una molt bona opció si vols una càmera realment molt bona, de forma que l’estalvi per no pagar els impostos valgui molt la pena, però per una compra així cal estar prèviament molt ben informat, i saber què es busca abans d’anar-hi, o tot pot acabar en un fiasco.

Altres elements que es busquen bastant son els diccionaris electrònics (si ets estudiant de japonès), ordinadors portàtils, consoles de videojocs… Però en tots els casos hem de tindre molt present que les instruccions segurament estaran únicament en japonès, les compatibilitats de sistemes (vídeo PAL o NTSC, per exemple), els endolls que es fan servir, els voltatges, etc. Cal tindre en compte que per molt que vulguin vendre els seus productes, la gran majoria estan pensats únicament per al consum intern, i per tant, si no vigilem, poden no funcionar en quant tornem a casa.

tecnologia02

Finalment podríem incloure també en aquest apartat els CD’s, DVD’s, videojocs, etc. En el cas dels CD’s no hi ha cap problema, per la qual cosa els amants de la música japonesa estaran a la gloria, doncs podran adquirir molta més música de la que possiblement poguessin des de casa, o a preus molt més econòmics, però la resta es més problemàtic pel maleït tema de les zones. Personalment odio el tema de les zones, fruit sens dubte de la mentalitat retrògrada de les empreses del sector, que no han sabut avançar amb els temps, però opinions al marge, com Japó te en el cas dels DVD la mateixa zona que Europa, tenia l’esperança de poder comprar gran quantitat de pel·lícules i series… però no va poder ser. Al Japó molt pocs DVD’s inclouen els subtítols en anglès, cosa que era un problema al no saber prou japonès per segons quins productes, i per altre banda, em vaig trobar que moltes pel·lícules americanes, que pensava que com a mínim tindrien el so original (com passa aquí), al final va ser que només estava el so de la versió japonesa (no tenien V.O.!!!). I sobre els preus, be, potser son més econòmics que aquí (no gaire) però els que ho son porten menys material, i per tant al final et pot sortir més car (estic pensant principalment en series d’anime). I be, per finalitzar, el cas dels videojocs es tot un món, però en molts casos es redueix a saber si serà compatible o no amb la teva màquina, o be et compres una màquina japonesa per així poder estar segur… però no m’agrada haver de comprar el mateix més d’una vegada.

tecnologia03

En resum, les compres de tecnologia al Japó segueixen sent una gran possibilitat per gastar-vos els diners, però actualment cal fer les compres de forma molt més meditada, amb coneixement de causa, i a ser possible, sabent per anticipat (fins i tot abans de començar el viatge) què, per quant i on fer les nostres compres.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: