Què comprar al Japó: Artesania

Dins del capítol de les compres que acostumem a realitzar quan visitem un país, sobre tot per fer regals a familiars i amics, generalment sempre hi ha un element que es omnipresent: l’Artesania. Es una de les compres més habituals quan es viatja a un altre país, sobre tot si el país es especialment rica en ella i hi ha una certa facilitat per adquirir-la. I això es totalment aplicable també, com no, al Japó. El problema al Japó es que no es que sigui un país especialment ric en artesania, si no que més aviat es immensament ric en ella, i els japonesos son dels pobles que més l’han cuidat i on més fàcilment es pot aconseguir.

queComprar06

Enumerar els diferents tipus d’artesania que podem trobar al Japó seria una feina titànica, doncs des de les típiques nines Kokeshi, a les especialitats més particulars i exclusives d’una petita zona, gairebé podem trobar elements que qualificarien plenament en aquesta categoria a tot arreu i en tots els àmbits de la vida. I es que al Japó moltes coses es fan encara de forma tradicional i artesana, i poden convertir-se en magnífics regals (o compres personals). Coses tan senzilles com uns bastonets per menjar podem aconseguir-los de manufactura industrial en uns grans magatzems, o podem buscar una petita botigueta on es dediquin a fer-los de forma manual, o potser tinguin una laca delicada, o… be, suposo que us en feu una idea. Tot depèn del que vulguem, de quant temps dediquem a trobar-ho i, com acostuma a passar, de quant estiguem disposats a gastar.

Hi ha molts elements que es podrien considerar artesania, però com també entren en altres categories de les que parlaré més endavant, no m’hi vull referir avui. El que si vull remarcar es que, si volem fer una bona compra no cal buscar llocs especials, moltes vegades podem trobar coses magnífiques en petites botiguetes, o fins i tot als mercats que es celebren generalment als voltants dels temples, de vegades per preus tan econòmics que no consideraríem possibles.

artesania02

Però per sobre de tot, si us interessa l’artesania més enllà de fer una simple compra, jo us recomanaria que visitéssiu algun dels centres d’arts manuals que hi ha a moltes localitats, fins i tot en ciutats tan grans com Tôkyô (a Taito-ku hi ha un de bastant important) o Kyôto (de fet com a mínim se que n’hi ha dos, i quasi podríem considerar un tercer, tot i que aquest està centrat exclusivament en productes tèxtils). En ells podem veure una exposició molt més àmplia de productes pertanyents a disciplines molt variades, i amb sort fins i tot podem veure als artesans com els fabriquen, o participar en cursos (lamentablement generalment tan sols en japonès) per aprendre a fer-ho per nosaltres mateixos (o almenys iniciar-nos-en). Se que durant una visita turística mai tens temps per a res, però un viatge dedicat a aprendre es un altre forma de turisme que, si t’agrada, pot ser tant o més interessant que una successiva visita de monuments.

artesania01

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: