Castell de Nagoya (名古屋城)

Nagoya, la quarta ciutat del país, a primera vista sembla una ciutat més, força impersonal i massa moderna per poder conservar elements d’interès turístic, però una visió més profunda demostra que es una ciutat que pot tindre cops amagats. La veritat es que sempre que hi he fet parada ha estat més per fer-la servir com a base per visitar llocs de la zona gracies a la seva privilegiada situació entre Chûbu, i la Península d’Ise, a Kinki, però tot i això sempre he trobat motius per també fer coses a la ciutat (generalment relacionades amb alguna celebració, festival, o acte festiu similar).

I un dels atractius de la ciutat es el seu castell, una reconstrucció feta amb formigó que va convertir l’interior de la torre principal en un museu, però que en el marc d’un magnífic parc, l’exterior ens permet transportar-nos a uns temps remots i somniar amb batalles com les de les “pelis”.

castellNagoya09

castellNagoya03

El castell de Nagoya de la reconstrucció va ser erigit per ordre de Tokugawa Ieyasu per controlar en un lloc estratègic la important ruta de Tôkaidô, i frenar un possible atac procedent de la zona d’Ôsaka. Amb aquest objectiu es va construir un típic exemple de castell construït a la plana, que des de 1612, any de la seva finalització, i fins la Restauració Meiji, va estar en mans de la família Owari, una de les tres principals famílies directament emparentades amb els Tokugawa. Però la seva historia es remunta a més de mig segle abans, quan en una zona molt propera a la localització de la posterior residència del ninomaru es va construir una fortificació per poder avançar sobre la província de  Suruga. Fins i tot es diu (amb gran controvèrsia) que allà hi va néixer Nobunaga Oda el 1534. Finalment aquesta primera etapa del castell va acabar el 1582, quan va ser abandonat.

Com Nagoya era una important ciutat industrial, durant la Segona Guerra Mundial va ser bombardejada, i bona part del castell, incloses la doble torre principal i el palau honmaru van quedar destruïts el 14 de Maig de 1945. Afortunadament, tres torres cantoneres, tres portes i la majoria de les pintures a les portes correteres i les parets del honmaru van sobreviure al foc, i posteriorment han estat catalogades com Important Be Cultural. No va ser fins 1959 que es van poder reconstruir els edificis que actualment podem visitar.

castellNagoya07

castellNagoya05

castellNagoya08

castellNagoya01

Però si el castell de Nagoya es famós per alguna cosa es pels seus dofins daurats (Kinshachi). No es que es tracti d’un element característic o únic d’aquest castell, de fet es pensa que els primers dofins que es van col·locar a la part superior de les teulades es remunten a l’Era Muromachi per representar la autoritat del senyor del castell. Els dofins originals van córrer la mateixa sort que la resta de la torre, però el 1959 es van reconstruir conjuntament amb la torre, cosa que va alegrar especialment a la població de Nagoya, que els te en gran estima, i quasi els han adoptat com a símbol de la ciutat.

castellNagoya06

Per visitar el castell i els jardins que l’envolten cal bastant de temps, doncs hi ha moltes coses per veure, i es mereixen veure-les amb calma, i sempre es possible que hi tingui lloc algun festival. Quan el vaig visitar jo vaig tindre la sort que als jardins tenien lloc unes celebracions d’una setmana de duració, motiu pel qual la visita al castell es perllongava fins i tot després del horari habitual de tancament. Potser amb tantes paradetes i esdeveniments no vaig poder visitar com cal els jardins, però en les temporades de floració especials ha de ser realment espectacular, tenint en compte que hi ha zones amb abundants peònies, pruners, glicines, etc. Sens dubte un lloc per visitar varies vegades, en diverses èpoques de l’any.

Informació important:

  • Lloc: castell de Nagoya (Nagoya – Pref. Aichi).
  • Entrada: 500円.
  • Com arribar-hi: l’estació de metro més propera es Shiyakusho City Hall, de la línea Meijo, però si la combinació us es més favorable, també podeu baixar a l’estació Sengencho de la línea Tsurumai.

castellNagoya02

castellNagoya04

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: