Castell de Kanazawa (金沢城)

Kanazawa es una ciutat plena de vestigis de l’era samurai, disposant encara de barris sencers on es pot respirar l’estil tradicional, i com correspon a la seva importància en aquells temps, te un castell, els terrenys del qual tenen una llarga història que s’estén fins gairebé l’actualitat. Però potser a causa dels diversos usos als que ha estat sotmès, actualment no tenim un castell massa espectacular, totalment eclipsat pels jardins que s’estenen al seu costat (Parc Kenrokuen). Actualment els terrenys del castell son bàsicament un parc de lliure accés amb algunes zones reconstruïdes, que més embla una extensió del parc de pagament que us he mencionat, que no pas una zona prou interessant per motius propis. De totes formes, com la ciutat en el seu conjunt justifica sobradament una visita, ja que hi som seria un pecat passar de llarg la zona del castell.

castellKanazawa01

castellKanazawa06

La historia del castell es va iniciar el 1546, quan es va fundar Kanazawa Mido, una escola religiosa depenent del temple Honganji. El 1580 Nobunaga Oda va ordenar a Morimasa Sakuma la construcció d’un castell, que tres anys més tard va ocupar Toshiie Maeda com a primer senyor del castell. Es suposa que Toshiie Maeda va convidar Ukon Takayama, un conegut dàimio cristià, per que aprengués com es construïa un gran castell, però la realitat es que no era prou gran ja que dins els seus terrenys hi havia també les cases dels feudataris.

castellKanazawa02

castellKanazawa04

El castell va seguir en mans dels Maeda, Senyors de Kaga durant 14 generacions plenes d’incidents, remodelacions, etc. El 1602 es va cremar la torre principal, que mai es va reconstruir, doncs es va substituir per un palau Honmaru en el pati central. Després d’un incendi el 1631 es va canviar dràsticament l’estructura del castell, construint noves línies de defensa, fossars, i traslladant les residencies dels feudataris a l’exterior del castell. Un gran incendi el 1759 gairebé va destruir tot el castell, després del qual les funcions administratives es van concentrar en el ninomaru (segons cercle). El 1808 i el 1881 va sofrir dos devastadors incendis més. Després de l’abolició del sistema de castes, el castell va servir com a base de l’exèrcit fins el final de la Segona Guerra Mundial, i posteriorment, fins el 1995, va servir com a campus de la Universitat de Kanazawa. Actualment es un parc públic, amb diverses reconstruccions realitzades entre 1996 i 2001.

Del que va ser el castell es pot veure la porta Ishikawamon (una reconstrucció del 1788), que es una porta en forma de caixa que ha estat designada Important Be Cultural pel govern. També segueixen erigint-se orgullosament els murs de pedra, que es diu son els més ben conservats i variats, amb moltes pedres que encara mostren les marques dels encarregats de proporcionar-les.

castellKanazawa05

castellKanazawa03

Entre les reconstruccions efectuades el 2001 trobem diverses torres menors i un magatzem (Hishiyagyura –torreta en forma de diamant- , Gojikken nagaya –magatzem de 90m de longitud- , Hashizumemon tsuzuki yagura –torreta de defensa de la porta-) que formen l’estructura de fusta més gran en un castell que s’ha construït des de l’Era Meiji. Actualment es poden visitar (pagant entrada) aquests edificis reconstruïts fent servir tècniques i estructures tradicionals, i a l’interior dels quals es poden veure diverses maquetes del procés.

Informació important:

  • Lloc: castell de Kanazawa (Kanazawa – Pref. Ishikawa).
  • Entrada: gratuïta/300円.
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR podeu agafar les línies d’autobús 3 ó 4 i baixar a la parada Kenrokuenshita, des de on només cal caminar uns 5’ fins el castell. També es pot agafar les línies 7 ó 10 i baixar a la parada Korinbo. El trajecte en autobús es molt més ràpid, però després cal caminar uns 15’ per arribar al castell.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: