Castell d’Hiroshima (広島城)

El castell de Hiroshima, també anomenat de “la Carpa” (per que la zona on es va construir s’anomenava koinoura, sent koi la paraula japonesa per carpa), es un castell tardà, un exemple típic de castell construït a la plana, no tan com posició defensiva si no més aviat com a centre de poder, al voltant del qual va créixer la ciutat. Es un castell que originalment es va construir bàsicament fent servir fusta, i un dels pocs que van sobreviure al deteriorament que van sofrir els castells en general durant l’Era Meiji. Malauradament, no va poder sobreviure a la bomba atòmica, que va destruir un Tresor Nacional que havia aconseguit sobreviure al pas del temps, els desastres naturals i les vicissituds polítiques.

HiroshimaCastle01

Mōri Terumoto, un dels cinc consellers principals de Toyotomi Hideyoshi el va establir el 1589, situat en el delta del riu Otagawa, quan encara no existia Hiroshima, només algunes poblacions disperses, denominades conjuntament com Gokamura (cinc pobles). Amb la construcció del castell, es van agrupar aquests pobles, formant Hiroshima (l’origen del nom es controvertit, però el més acceptat actualment es pel seu significat de “illa amplia” degut a que al delta hi havien diverses illes amb aquestes característiques). El castell va anar canviant de mans segons les circumstàncies polítiques, fins que amb l’Era Meiji i l’aboliment del sistema de castes, el castell va passar a convertir-se en una instal·lació militar, que va permetre la seva conservació. L’any 1931 va ser declarat Tresor Nacional. El 6 d’Agost de 1945 la bomba atòmica va destruir el castell i les instal·lacions militars (encara es poden veure les restes d’alguns dels edificis militars més importants).

El 1958 es va completar al reconstrucció de la torre principal (un de tants castells reconstruïts amb formigó) de cinc pisos, a l’interior de la qual ara es pot veure un museu de la historia de la ciutat abans de la bomba. Des de el darrer pis es tenen unes bones vistes de la ciutat, cosa que, segons el temps del que disposeu, pot merèixer una visita, encara que, com acostumo a comentar cada cop que parlo d’Hiroshima, es una zona rarament visitada pels turistes occidentals, que passen per la ciutat tan sols per veure la zona del Parc de la Pau, i ràpidament marxen per fer una encara més ràpida visita a Miyajima.

HiroshimaCastle02

HiroshimaCastle03

Més recentment s’han reconstruït altres zones del castell, aquesta vegada fent servir mètodes més tradicionals. Així, podem veure una de les portes principals del castell i un yagura (armeria/defenses de la porta) en el ninomaru (segon cercle defensiu), a l’interior del qual es pot veure una exposició gratuïta de com es va realitzar aquesta reconstrucció.

Informació important:

  • Lloc: castell d’Hiroshima (Hioroshima – Pref. Hiroshima).
  • Entrada: 360円.
  • Com arribar-hi: des de el Parc de la Pau s’hi arriba caminant uns 15’. Des de l’estació JR de Hiroshima cal agafar els tramvies 1, 2 ó 6, baixar a la parada Kamiyacho, i després caminar uns 10’.

HiroshimaCastle04

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: