Castell de Iga-Ueno (伊賀上野城)

castellIgaUeno02

El castell de Iga-Ueno es un dels tants castells considerats Llocs de Interès Històric Nacional, tot i que això no ho vaig saber fins més tard, ja que no era el castell el que em va impulsar a anar fins Iga-Ueno, una població bastant allunyada del que podríem considerar les rutes turístiques més habituals (al menys pels estrangers). A Iga-Ueno hi vaig anar per visitar la Casa Museu Ninja, que està situada a molt poca distància del castell.

El castell de Iga-Ueno, que de vegades també s’anomena castell Hakusho (白鳳城 o castell del fénix blanc) per la seva bella arquitectura i la seva planta, es va començar a construir el 1585 per ordre de Takigawa Katsutoshi, però molts dels seus elements principals (com el honmaru) van ser construïts pel seu successor, Tsutsui Sadatsugu. I per la seva banda, el successor d’aquest, Tōdō Takatora, va ser el responsable de l’element més destacable de tot el castell al renovar el honmaru proveint-lo d’uns murs de 30 metres d’alçada, que en aquella època van ser, i segueixen sent, els més alts del Japó.

castellIgaUeno04

castellIgaUeno01

El castell va caure en desús amb l’arribada de la pau Tokugawa, i per tant no es va reconstruir quan un huracà el van destruir el 1612 abans que s’acabés de construir els cinc pisos de la torre principal. S’hauria d’esperar al 1935 per que el tenshu del castell fos reconstruït en fusta, salvant així el castell de les monstruoses reconstruccions fetes amb formigó sofertes per molts dels castells japonesos que van ser habituals als anys 60. Com les obres iniciades per Tōdō Takatora no es van acabar abans del seu abandonament, la reconstrucció actual realment es un modelo del que hauria acabat sent si s’hagués acabat en el seu dia.

Actualment son el tenshu i el honmaru les dues parts que queden totalment en peu del castell, a l’interior del qual hi ha un museu sobre la història de la zona. Però el més destacable del castell i els seus voltants son les magnífiques vistes, encara que no es necessari entrar al castell per gaudir-ne, ja que el castell es troba dins un parc amb nombrosos punts des de on poder contemplar els voltants.

castellIgaUeno03

Informació important:

  • Lloc: castell de Iga-Ueno (Iga-Ueno – Pref. Mie).
  • Entrada: 500円.
  • Com arribar-hi: des de l’estació Ueno-shi de la línea Kintestsu d’Iga es triga tan sols uns 10’ caminant.
  • Àlbum de Flickr: Castells
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: