Castell d’Odawara (小田原城)

odawara02

Molts castells japonesos han sofert grans destruccions al llarg de la seva història, tant per causes naturals (incendis, terratrèmols, etc.), com a causa de la seva funció defensiva (destrucció en guerres), però molts també van sofrir molt a causa de raons polítiques. I es que durant la Restauració Meiji es van destruir o es van deixar de mantindre adequadament molts castells. Alguns, com el de Matsumoto, es van poder conservar en part gracies a esforços particulars, però dels que actualment podem veure en peu, la majoria son reconstruccions fetes després de la segona guerra mundial.

odawara06

El Castell d’Odawara te una gran importància històrica. El lloc ja es feia servir com a posició defensiva  durant el període Muromachi, i a partir de 1495 va estar controlat per cinc generacions del clan Hôjô. El castell va resistir els atacs de Uesugi Kenshin i Takeda Shingen, però va caure davant de Toyotomi Hideyoshi el 1590, passant a la família Tokugawa, qui el va cedir al clan Okubo. Durant l’Era Meiji va ser desmantellat i el 1960 es va reconstruir, convertint-lo en museu.

El castell que podem veure actualment es una reconstrucció bastant completa de la torre de l’homenatge i diverses portes i muralles, encara que en el seu conjunt es més petit del que era en els seus moments de gloria. La torre actualment es un museu on es poden veure objectes i escenes de la vida en els seus moments de màxim esplendor. I els jardins, a més de les reconstruccions de portes i muralles, son un magnífic lloc per passejar per ells, especialment durant la primavera, ja que hi ha nombrosos sakura, i es habitual que s’hi instal·lin paradetes de menjar i altres atraccions. També es recomanable donar la volta al castell seguint els fossars, sota els sakura que també abunden al llarg del recorregut.

odawara01

odawara05

L’accés als jardins i el seu entorn es gratuït, però per entrar a la torre s’ha de pagar entrada. La veritat, el museu es relativament interessant, però no es imprescindible, així que segons el temps que tingueu, el cansats que estigueu de veure objectes de l’era samurai, o de quants milers d’entrades hagueu pagat fins el moment, podeu decidir si el visiteu o no. Si no ho feu tampoc us perdreu res imprescindible.

Informació important:

  • Lloc: castell d’Odawara (Odawara – Pref. Kanagawa).
  • Entrada: 360円.
  • Com arribar-hi: a Odawara s’hi pot arribar fàcilment en tren (shinkansen kodama), i després es pot arribar passejant fins el castell (de fet es recomanable fer-ho així, doncs el passeig val la pena).
  • Àlbum de Flickr: Castell d’Odawara

odawara03

odawara04

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: