Esglésies catòliques (教会)

Al llarg d’aquest mes hem anat presentant-vos diverses esglésies catòliques i altres indicis de la presència catòlica que es va iniciar al Japó amb l’arribada dels primers jesuïtes fa més de 400 anys, amb motiu de la celebració des de aquest més de Juny de 2013 de l’Any Dual Espanya Japó. Com ja he comentat anteriorment, la prohibició del cristianisme i la seva persecució va fer que amb prou feines quedin indicis d’aquella època al Japó, i totes les esglésies que actualment es poden trobar son construccions molt posterior, realitzades a partir del segle XIX amb l’obertura del país a Occident.

Actualment hi ha nombroses esglésies catòliques (i d’altres confessions cristianes) per tot Japó, encara que les més significatives es troben a la zona de Nagasaki (als voltants de la qual es van concentrar molts dels fidels que van mantindre la religió al llarg de les persecucions) i Kagoshima (la ciutat on va començar la seva tasca Sant Francesc Xavier). En total hi ha 16 catedrals (entre les que es troba la Catedral d’Urakami) i un gran nombre d’esglésies menors.

Avui, per acabar el mes dedicat al catolicisme al Japó dins la campanya “12 mesos, 12 temes”, us parlaré de unes altres tres esglésies que podeu visitar al Japó. La primera es una catedral, seu del bisbat de Yokohama, i les altres dues es troben a Meiji Mura, un museu temàtic on es poden veure originals i reconstruccions d’edificis construïts en aquest important període de la historia japonesa.

Cap d’elles son esglésies que per elles soles mereixin una visita, però estan situades en llocs especialment recomanats per visitar (el barri de Yamate a Yokohama i Meiji Mura), i per tant molt interessants de dedicar-les una estona dins la visita global de la zona.

Catedral del Sagrat Cor

esglesies03

Més coneguda com l’Església Catòlica de Yamate (カトリック山手教会), aquesta catedral es la seu de la diòcesis de Yokohama, i està situada en aquest conegut barri occidental (Yamate) del principal port del país.

L’església original era un edifici fet de totxo amb dos campanars, i va ser construïda el 1906 en el mateix lloc on s’alça l’actual, però el 1923 va quedar derruïda pel Gran Terratrèmol de Kanto. L’edifici actual va ser dissenyat per l’arquitecte txec Jan Josef Švagr seguint un estil neogòtic, i es va acabar de construir el 1933, convertint-se en catedral el 1937, al ser fundada la diòcesis.

esglesies04

Església de Sant Pau Daimyoji

Aquesta església es va construir a l’illa de Ioujima, situada a la badia de Nagasaki, el 1879, pocs anys després de l’aboliment de la llei contra els cristians. Aquesta illa era un dels reductes on havia sobreviscut el cristianisme des de el segle XVI, i els temors dels fidels hi van deixar la seva empremta, doncs l’exterior amagava la seva funció, sent dissenyada com si d’una granja local es tractés. L’interior segueix l’estil d’una església occidental, amb la nau principal coberta amb voltes gòtiques i les capelles laterals amb l’estil japonès de sostre que es corba com si d’una volta es tractés (estil saobuchi-tenjo).

esglesies05

esglesies01

Catedral de Sant Francesc Xavier

La catedral consagrada a Sant Francesc Xavier de Kyôto es va construir el 1890 a la zona de Kawaramachi-sanjo. Es tractava d’una construcció amb parets de totxo estucat, que es va reconstruir a Meiji Mura el 1973 amb parets de formigó recobertes de totxos. A l’interior les columnes i les voltes estan fetes amb fusta de zelkova i les vidrieres son realment impressionants.

Aquesta església es va construir per acomplir els desitjos de Sant Francesc, que al segle XVI va viatjar fins a Kyôto amb la intenció de construir una església dedicada a la Verge María.

esglesies06

esglesies02

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: